Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 06 Mart 2015 - 18:53 Yorum: 0

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Samsun'da

Bakan Güllüce:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Samsun'da

SAMSUN (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Artık Türkiye’de özgürlük var. Kim nasıl giyinmek istiyorsa, nasıl okumak istiyorsa, hangi kıyafetle okumak istiyorsa okusun" dedi.

Güllüce, Ordu'daki programlarının ardından karayoluyla Samsun'a geldi. İlk olarak Samsun Valisi İbrahim Şahin'i ziyaret eden Güllüce, valilik binasının giriş katında bulunan valilik şeref defterini imzaladıktan sonra AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni ve eşi Emine Yeni adına yapılacak 32 derslikli, bin öğrenci kapasiteli kız Anadolu imam hatip lisesi yapımı protokol törenine katıldı. 

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından başlayan törende konuşan Güllüce, yapımına başlanacak imam hatip lisesinin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Ülkenin ecdat yadigarı vakıflarla dolu olduğunu ifade eden Güllüce, "Biz vakıf toplumuyuz. Malazgirt’ten 30 sene önce biz vakıf kurmuşuz Anadolu’da. Bu vakıf kültürü bizim cibilliyetimizde, ruhumuzda, kimyamızda var. Gerçi sonunu görememişiz bunun. Vakıfların sonu çok acıdır, hicrandır. 1930’larda, 1940’larda vakıflar çok maalesef tarumar edilmiştir" diye konuştu.

 "Bugün vakıfların servetini bir kenara koysanız herhalde Türkiye’de 2 milyon caminin imamı 10'ar bin dolar maaş alabilir" diyen Güllüce, şöyle devam etti:

"O vakıfların hepsi yok şimdi. Yani Fatih Camisi'nin Bosna’da ve Tarsus’ta vakıfları vardı. Yüzlerce dönüm zeytinlik vakıfları vardı. Eminönü Camisi'nin Mısır Çarşısı’ndaki bütün dükkanlar vakfıdır. Eminönü Camisi'nin imamına 3 bin lira maaş verilmez ama Mısır Çarşısı'ndaki o vakıflar şayet Eminönü Camisi’nin olsaydı, nasıl olurdu diye düşünün? Bunu çoğaltabilirsiniz. 

Bazen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesi tartışılır 'niye bu kadar çok' diye. Doğru, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bütçede pay ayrılmaması lazım. Peki ne olması lazım. Bütün ecdadımızın bu konuda vakfettiği malların iade edilip, bu iş için verilmiş Fatih Camisi'nin, Süleymaniye'nin, Anadolu'da Siirt'in yarısı vakıf, Erzurum'un, Sivas'ın yarısı vakıf, Bursa'nın yüzde 70’i vakıf, bu mallar bir verildiği zaman ben 2 milyon caminin imamının 10 bin, 20'şer bin dolar maaş alarak din görevlisi yapabilmelerinin mümkün olduğunu düşünüyorum."

- "Türkiye münevver insan eksikliği yaşıyor"

Bakan Güllüce, imam hatip lisesi öğrencilerinin şanslı olduğunu, kendilerinden önceki dönemlerde imam hatip lisesi öğrencilerinin zorluklar yaşadığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye münevver insan problemi, eksikliği yaşıyor. Nereden çıkacak bu, sizlerden? Tabi sizler şanslısınız. Sizler yazın doğdunuz, öğrencilere söylüyorum, biz güzün, babalarımız kışın doğmuşlardır. Bizim de çocuklarımız çok falaka yediler, çok cop yediler, çok karakolda kaldılar, azap çektiler. Sizin gibi oturup o kıyafetleri ile okuyamadılar bizim çocuklarımız. Bir kuşak kaybettik. Zaten her 10-15 senede bir böyle bir afetle muhatap oluruz. 12 Eylül'de Türkiye'nin en güzel insanları ama sağcısı ama solcusu neyse, o gençlerimizi kaybettik."

"Ölümden çok zulümler gördük" diye bağrılarak şiirler yazılan, ağıt yakılan dönemleri yaşadıklarına değinen Güllüce, şunları kaydetti:

"Siz şanslısınız. Kader sizlere güldü. Artık Türkiye’de özgürlük var. Kim nasıl giyinmek istiyorsa, nasıl okumak istiyorsa, hangi kıyafetle okumak istiyorsa okusun. Ne olacak yani? Şunu da söyleyeyim, bazıları hala bunu söylüyorlar, 'Elimizden geldiğinde, ilk geldiğimizde eski hale götüreceğiz' diyorlar. Siz de direnin, 'Eski hale götüremezsiniz’ diyin. Bunu da bilin. Adam bunu mertçe söylüyor, gizlemiyor, 'Bir gelelim görürsünüz’ diyor."

Bakan Güllüce, protokolün imza töreninin ardından AK Parti İl Başkanlığı ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber