Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 22 Aralık 2014 - 18:18 Yorum: 0

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı:

"Çanakkale sınırları içerisinde bulunan doğal sit alanlarındaki söz konusu günübirlik alanlara ilişkin talepler değerlendirilerek koruma-kullanma esasları kapsamında kiralanmaktadır"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı:

ANKARA  (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Çanakkale sınırlarında bulunan ve koruma kullanma esasları kapsamında kiralanan doğal sit alanlarının hiçbir şekilde imara açılmadığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, doğal sit alanları ile özel çevre koruma bölgelerinde, devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlere ilişkin kiralama ve tahsis işlemlerinin Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünce yürütüldüğünü belirtildi. 

Bu şekildeki günübirlik kullanım alanlarında, habitat bozulmalarının rehabilite edilebilmesi, atık su ve katı atıkların günlük bertaraf edilmesinde sorun yaşanmaması, kaçak ve izinsiz kullanımların engellenmesi, alanlarda daha sıhhi şartlarda hizmet verilmesi hususunda fayda sağlanması gibi amaçlarla çalışmalarda bulunulduğunu kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın yayın organlarında habere konu olan Çanakkale sınırları içerisinde bulunan doğal sit alanlarındaki söz konusu günübirlik alanlara ilişkin talepler değerlendirilerek koruma kullanma esasları kapsamında kiralanmaktadır. Bu alanlar kıyı kenar çizgisinin deniz kenarında kalan alanlar olup hiçbir şekilde imara açılmamaktadır. Günübirlik alanlarda sadece sunulan hizmetlere (şemsiye, şezlong gibi) karşılık ücret talep edilmekte olup bunun dışındaki alan kullanımı ve alana girişlerden ücret talep edilmemektedir. Tüm alanlar halkımızın kullanımına açıktır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber