Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 08 Mart 2015 - 18:08 Yorum: 0

Çevre yolunu ulaşıma kapattılar

Bursa'da yol için istimlak edilen arazilerinin parasını alamadıklarını iddia eden grup, çevre yolunu taşlarla bir süre ulaşıma kapadı

Çevre yolunu ulaşıma kapattılar

BURSA (AA) - Bursa'da bir grup, yol için istimlak edilen arazilerinin parasını alamadıkları iddiasıyla çevre yolunu taşlarla kapadı.

Merkez Yıldırım ilçesi Şirinevler Mahallesi'nde toplanan çoğunluğu kadınlardan oluşan grup, yakın çevre yoluna taşlar döşeyerek araç geçişine izin vermedi. 

Grup adına açıklama yapan Ahmet Birinci, 2004 yılında çevre yolu ve kapalı pazar yeri yapılacağı söylenerek, 7 farklı tapuya bağlı 5 bin 800 metrekarelik alanın istimlak edildiğini söyledi. 

İstimlak edilen alanın 7 ayrı tapusu bulunduğunu ancak bu alanda 80 kişinin hak sahibi olduğunu ifade eden Birinci, "Yerlerimiz istimlak edildi. Yol yapılacağı söylenerek evlerimiz yıkıldı ama 11 yıldır bize ödeme yapılmadı" dedi. 

Arazi sahiplerinden Havva Birinci de bugüne kadar haklarını yasal yollardan aradıklarını ancak karşılığında ne para ne de arazi alamadıklarını vurgulayarak, "Biz hakkımızı istiyoruz" görüşünü iletti. 

Polisin ikna çabalarıyla eylemin sona ermesinin ardından, 2 saatlik bekleyişin ardından yol trafiğe yeniden açıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber