Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 15 Temmuz 2016 - 18:53 Yorum: 0

Çevreciler, mahkeme kararına rağmen Bursalıların zehirlenmesine karşı

DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu, Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) tarafından şehir merkezine 9 kilometre mesafeye kurulması planlanan termik santralin...

Çevreciler, mahkeme kararına rağmen Bursalıların zehirlenmesine karşı

DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu, Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) tarafından şehir merkezine 9 kilometre mesafeye kurulması planlanan termik santralin mahkemenin iptal kararına rağmen yapılmak istenmesine isyan etti.

Platform üyeleri yılda 524 bin ton kömür yakması planlanan termik santrale itiraz gerekçelerini bir kez daha haykırdıklarını söyledi. DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu, yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) tarafından şehir merkezinde Ulucami'ye yaklaşık 9 kilometre mesafeye yapılması planlanan termik santral Bursa 2. İdare Mahkemesi'nin 5 Mayıs 2016 tarihinde vermiş olduğu kararla iptal edilmişti. Ancak bugün öğreniyoruz ki halkın büyük tepkisine ve mahkemenin iptal kararına rağmen DOSAB patronları kömürlü termik santrali kurmakta ısrar ediyor. Patronlar yeni ÇED raporunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunmuş, proje ile ilgili inceleme ve değerlendirme toplantısı ise hiç zaman kaybetmeden 18/07/2016 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek. Yılda 524 bin ton kömür yakması planlanan santrale itiraz gerekçelerimizi bir kez daha haykırıyoruz. İtiraz ediyoruz, çünkü santral kurulursa sağlığımız olumsuz etkilenecek. Kömürlü termik santrallerin solunum sistemi ve kalp - damar sistemi hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa, hatta kansere ve erken ölümlere yol açtığını biliyoruz. İtiraz ediyoruz, çünkü santralden kaynaklanacak zehirli kimyasalların havamıza, suyumuza karışacak olması bir yandan asit yağmurlarına sebep olacak, diğer yandan da iklimi değiştirerek küresel ısınmaya katkıda bulunacaktır. İtiraz ediyoruz, çünkü santralin suyumuzu kirletecek olması sebebiyle bu suyla sulanacak tarım arazilerimizde yetişen gıda maddeleri kirlenecek, aynı zamanda topraklarımızın verimi de düşecektir. İtiraz ediyoruz, çünkü santral şehrin içerisine kurulmaktadır. Santralın etki alanı içerisinde yüz binlerce insan yaşamaktadır. Santralın mahallelere çok yakın olması ve hâkim rüzgâr yönünün il merkezine doğru olması sebebiyle hava yolu ile taşınacak kirleticilerden bütün şehir halkı olumsuz etkilenecektir. İtiraz ediyoruz, çünkü santralin kurulmasının kamu yararı yoktur. Santral yalnızca gözünü kâr hırsı bürümüş bazı patronların kârını arttıracaktır. Halkın bu projeden hiçbir kazancı olmayacaktır. Kaldı ki ülkemizin elektrik kurulu gücü ihtiyaçtan fazladır ve bu durum bizzat Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı tarafından da dile getirilmiştir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber