Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 19 Ağustos 2016 - 09:33 Yorum: 0

Çevreyi kirletenlere ağır cezalar geliyor

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, denetimlerine ara vermeden devam ederken, çeşitli fabrikalarda kontroller sırasında çevre kirliliği oluşturanlar...

Çevreyi kirletenlere ağır cezalar geliyor

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, denetimlerine ara vermeden devam ederken, çeşitli fabrikalarda kontroller sırasında çevre kirliliği oluşturanlar hakkında faaliyet durdurmaya kadar varan idari cezalar uygulandığını açıkladı.

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, çevre denetimleri teknik personelleri tarafından mesai mefhumu gözetilmeksizin 7 gün 24 saat çevre denetimleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Çeşitli fabrikalarda yapılan kontrollerde çevre kirliliği oluşturanlar hakkında faaliyet durdurmaya kadar varan idari cezalar uygulanmakta olup, faaliyet durdurmanın yanı sıra para cezası ve adli makamlara suç duyurusunda da bulunuluyor. Müdürlük tarafından 2016 yılının ilk yedi ayında il genelinde yapılan çevre denetimi sayısı bin 264 olup, denetimler hız kesmeden devam ediyor.

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Çevre denetimi, bir işletmenin faaliyetlerinin gözden geçirilerek Çevre Kanunu hükümlerinin ve ilgili yönetmeliklerin uygulanıp uygulanmadığının belirlendiği, faaliyet ve izin arasındaki uyumun incelendiği yani izin koşullarına uyulup uyulmadığının değerlendirildiği ayrıca işletmenin çevre mevzuatına uymasının teşvik edilmesine yönelik yapılan bir süreçtir. Çevre denetimi sürecinin üç önemli aşaması bulunmaktadır. Mevzuata tabi işletmelerin, mevzuatın gerektirdiği kurallara uygun davranıp davranmadığının kontrol edilmesi, işletmelerin çevre üzerindeki etkilerinin izlenmesi, ölçülmesi veya değerlendirilmesi ve yapılan faaliyet neticesinde mevzuata aykırılık bulunması durumunda işletmeye yaptırım uygulanmasıdır" denildi.

"Çevre kirliliği oluşturanlar hakkında faaliyet durdurmaya kadar varan idari cezalar uygulanılıyor"

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından çevre denetimleri hakkında yapılan açıklamanın devamında, "Müdürlüğümüzce hazırlanan ve Bakanlığımızca onaylanan "2015-2016 Dönemine Ait Çevre Denetim Planı" kapsamında planlı denetimler gerçekleştirilmekte ve gerek Alo181 Çevre ve Şehircilik Hattına yapılan gerek ise de BİMER veya Müdürlüğümüze intikal eden şikayet dilekçelerindeki hususlar yerinde incele-değerlendirme yapılarak sonuçlandırılmaktadır. Çevre Denetimleri Müdürlüğümüz teknik personelleri tarafından mesai mefhumu gözetilmeksizin 7 gün 24 saat gerçekleştirilmektedir. Yapılan kontrollerde çevre kirliliği oluşturanlar hakkında faaliyet durdurmaya varan idari cezalar uygulanmakta olup, faaliyet durdurmanın yanı sıra para cezası ve adli makamlara suç duyurusunda da bulunulmaktadır. Müdürlüğümüzce 2016 yılının ilk yedi ayında ilimiz genelinde yapılan çevre denetimi sayısı bin 264 olup, denetimlerimiz hız kesmeden devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber