Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 11 Mart 2015 - 13:48 Yorum: 0

Ceyhan Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi

ADANA (AA) - Ceyhan Belediyesi'nde çalışan 74 işçinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla Belediye-İş Sendikası ile 3 yıl süreyle geçerli olacak toplu iş sözleşmesi imzalandı.Başkanı...

Ceyhan Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi

ADANA (AA) - Ceyhan Belediyesi'nde çalışan 74 işçinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla Belediye-İş Sendikası ile 3 yıl süreyle geçerli olacak toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Başkanı Alemdar Öztürk, Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen törende imkanları zorlayarak işçi personele verebilecekleri zammın en iyisini verdiklerini vurguladı.

Sözleşmeyle işçilerin koşullarının iyileştirildiğini ifade eden Öztürk, şunları söyledi:

"5 farklı statüde çalışanımız var. Belediye Başkanı olarak bunlar arasındaki sosyal dengeyi de gözetmek durumundayız. Daha önceki dönemde seçime 3 ay kala yapılan zamla bu dengeyi bozmuşlar, bunu etik bulmuyorum. Sizler de göreceksiniz Allahın izniyle biz böyle bir davranışta bulunmayacağız. Seçimden 2 yıl önce sözleşmemizi imzalayacağız."

Öztürk, sözleşmeye göre birinci yıl için yemek ve yakacak yardımında brüt 200 TL, ikinci ve üçüncü yıllarda yevmiyelere brüt 7,5 TL zam ve 150 TL yemek-yakacak iyileştirmesi yapıldığını belirterek, bayram, giyim ve öğrenim yardımlarıyla işçilerin maaşında birinci yılda net 130, ikinci yıl 250, üçüncü yıl ise net 250 TL artış sağlanmış olacağını bildirdi.

Belediye-İş Adana Şube Başkanı Ahmet Zeki Eker de sözleşmeyi yaparak işçilerin haklarını savunan Başkan Öztürk'e teşekkür etti.

ETİKETLER: Adana , Ceyhan , Sözleşme
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber