Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 06 Mart 2015 - 14:38 Yorum: 0

Ceyhan'da çiftçilere bilgilendirme toplantısı

ADANA (AA) - Ceyhan ilçesinde çiftçilere kaliteli buğday ve mısır üretimi ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Adana Şube Müdürü Çoşkun İyisabancı, Ceyhan...

Ceyhan'da çiftçilere bilgilendirme toplantısı

ADANA (AA) - Ceyhan ilçesinde çiftçilere kaliteli buğday ve mısır üretimi ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Adana Şube Müdürü Çoşkun İyisabancı, Ceyhan Ziraat Odası konferans salonunda düzenlenen toplantıd, kaliteli buğday ve mısır üretimi yapıldığı takdirde çiftçilerin daha kazançlı çıkabileceğini belirtti.

TMO'nun Türkiye genelinde 2011 yılından bu yana alım noktalarında kimyasal analizler sonucunda fiyatların belirlendiğini hatırlatan Çoşkun, şunları söyledi:

"Buğday ve mısırda protein değerlerinin artışına göre yüzde 7'ye kadar fiyat artışı yapılacak. Çiftçilerimiz ürettiği buğdayları ofislerimizde son teknoloji makinelerde kimyasal analizlerle bütün değerler ortaya çıkmaktadır.  İşte bu uygulamayla süne tahribatı yüzde 2'nin altında, proteini yüzde 12 ve üzeri olan ekmeklik buğdaylar ile süne tahribatı yüzde 2'nin altında, proteini yüzde 5 ve üzeri olanbuğdaylara yüzde 1-7 arasında ilave fiyat uygulanacak.  Bildiğimiz gibi tüketicilerde buğdayı protein değerine göre kullanılıyor. TMO'nun başlattığı proje kapsamında 'Kaliteli üret, daha fazla kazanç elde et' sloganıyla çiftçilerimizi buğday ve mısır üretiminin kaliteli bir seviye yükselmesi için  sık sık il ve ilçelerde bilgilendirme toplantısı düzenledik."

Çoşkun, çiftçilerin üretim yapmadan önce toprağın hazırlanması, işleyişi, kaliteli tohum seçimi ve gübreleme gibi uygulamalarla ilgili bilgiler verdi.

Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Muhammet Bulut ise Çukurova'da  üretilen buğdayın Türkiye'de en kaliteli buğday olduğunu, üretimde diğer bölgelerin örnek aldığı ve ekmekte en çok tercih edilen  buğday olduğunu vurguladı.

 

ETİKETLER: Ceyhan , Adana , TMO
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber