Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 22 Eylül 2017 - 12:38 Yorum: 0

Ceylanpınarlılar ’kardeşlik gecesi’nde buluştu

AK Parti MKYK Üyesi Zeynep Alkış, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve çok sayıda davetlinin katıldığı gecede...

Ceylanpınarlılar ’kardeşlik gecesi’nde buluştu

Mersin'deki Ceylanpınarlılar, "Kardeşlik Gecesi'nden buluştu.

AK Parti MKYK Üyesi Zeynep Alkış, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve çok sayıda davetlinin katıldığı gecede konuşan Ceylanpınar Derneği Başkanı Edhem Alkış, kardeşliğe vurgu yaparak, "Hepimiz yaşadığımız yerlerde barışa, kardeşliğe, dostluğa, arkadaşlığa, dayanışmaya katkıda bulunma sorumluluğu taşıyoruz, Bu şehirde yaşayan Türk, Kürt, Arap hemşerilerimizle ayrımsız bu amacı gerçekleştirmek için bir araya geldik. Bunun için çabalayacağız, kenetleneceğiz, birbirimizi destekleyerek örnek bir kardeşlik halkası oluşturacağız. Doğduğumuz toprakları ve geleneklerimizi unutmayacağız, ancak doyduğumuz, yaşadığımız topraklara, Mersin'e de hep beraber sahip çıkacağız" dedi.

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ise Mersin'de hemşerileriyle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Bu anlamlı gecede olmaktan gurur duyuyorum. Bu gecenin anlamı birlik ve beraberliğin bir arada olduğu gecedir. Dernekler, sivil toplum kuruluşlarının ilk basamağıdır. Birlikteliği, dayanışmayı, yardımlaşmayı, kültürel varlıkları ortaya çıkararak yaşatmayı ve geliştirmeyi amaçlar. Üyeler ve hemşeriler arası iletişim kurulmasını sağlar. Derneğimizde bunu en iyi şekilde yapıyor. Biz Ceylanpınar Belediyesi olarak sivil toplum örgütlerimizin her zaman yanındayız. Esas başarı güzel şeyler yapmak, güzel şeylere vesile olmak ve insanların gönlünde yer tutmaktır. Her ne makam ve mevkide olursak, hangi sıfatla toplum içinde yer alıyorsak olalım hayra vesile olmak kadar güzel bir şey yoktur" diye konuştu.

AK Parti MKYK Üyesi Zeynep Alkış, "kardeşlik manifestosu" adını verdiği konuşmasında, kardeşliğin tarihinin insanlığın tarihiyle yaşıt olduğunu söyledi. Alkış, "Kardeşlik öylesine bir iksirdir ki, yeniden ümidin yankılanması gibi barışın burçlarında kardeşlik refahın nurudur, dünya darının asıl ruhudur, öyle ki, bir meşaledir insanlığın ikbalini aydınlatacak. Kutsi bir sancaktır. Kardeşlik son derece İslami, son derece insani ve asıl Muhammedi bir iklimdir. Lügatlere sığmayacak kadar derin, sözcüklerin kaldıramayacağı kadar emin ve engindir" ifadelerini kullandı.

Gecede bazı katılımcılara plaket verildi.

Ceylanpınarlılar ’kardeşlik gecesi’nde buluştu

Ceylanpınarlılar ’kardeşlik gecesi’nde buluştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber