Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Dünya 22 Eylül 2014 - 23:05 Yorum: 0

Cezayir'de bir Fransız vatandaşı kaçırıldı

Fransa Dışişleri Bakanlığı, bir Fransız vatandaşının Cezayir'in doğusunda kaçırıldığını duyurdu.

Cezayir'de bir Fransız vatandaşı kaçırıldı

Fransa Dışişleri Bakanlığı, bir Fransız vatandaşının Cezayir'in doğusunda kaçırıldığını duyurdu. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, adı açıklanmayan bay rehinenin ülkenin doğusunda tatilini geçirirken kaçırıldığı bildirildi.

Açıklamada, şu esas kadar hiç bir grubun sorumluluğu üstlenmediği belirtildi. Öte yandan Fransız basınına uluşan videoda, söz konusu rehinenin görüntülerine yer verildiği ve ''Fransa'nın Irak'taki operasyonlarına 24 saat arasında son vermemesi şeklinde bu insanın infaz edileceği'' iddia edildi. Bakanlık şu esas kadar bu görüntülerle ilgili bir İzah yapmadı.

Bazı sosyal paylaşım sitelerinde ABD ve Fransa vatandaşlarının tehdit edildiği ve IŞİD yönünden yüklendiği ileri sürülen videolar yayınlanmıştı. Birçok dilde yayınlanan videolarda, IŞİD sözcüsü bulunduğu iddia edilen kişinin, 'İslam Devletine (IŞİD) karşı koalisyona girmiş Amerikalı veya Fransız inanmayan bazı bulursanız arzuladığınız şekilde öldürebilirsiniz' şeklindeki ifadeleri yer alıyor.

 İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, bu sabah düzenlediği matbuat toplantısında, IŞİD'in Fransız vatandaşlarını tehdit eden açıklamalarından korkmadıklarını belirterek, Fransa'nın vatandaşların güvenliğini sağlamak için tüm önlemleri aldığını ve almaya devam edeceğini bildirmişti. Terörle savaş yasası sayesinde Suriye'ye geçişlerin daha da zorlaştığını vurgulayan Cazeneuve, 'Fransa korkmuyor ve teröristlerin tuzağına düşmeyecek' dedi. Cazeneuve, IŞİD'den kaynaklanan bütün güvenlik risklerini ortadan kaldırmak durumunda olduklarına işaret etmişti.

Muhabir: Rahmi Gündüz

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber