Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 20 Ekim 2014 - 14:08 Yorum: 0

Chomsky, SDÜ'deki kongreye katılacak

Dünyanın en ünlü dil bilimcileri arasında gösterilen Amerikalı Noam Chomsky, SDÜ'de düzenlenecek 1. Üniversitelerarası İngiliz Dili, Edebiyatı ve Dilbilimi Kongresi'nde video konferans yöntemiyle konuşma yapacak

Chomsky, SDÜ'deki kongreye katılacak

ISPARTA (AA) - Dünyanın en ünlü dil bilimcileri arasında gösterilen Amerikalı Noam Chomsky, Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) düzenlenecek 1. Üniversitelerarası İngiliz Dili, Edebiyatı ve Dilbilimi Kongresi'nde video konferans yöntemiyle konuşma yapacak. 

Kongre Düzenleme Kurulu Eşbaşkanı Doç. Dr. Ömer Şekerci, yaptığı açıklamada, akademik kariyerlerine yeni başlamış genç akademisyenler ile dil ve edebiyat alanında lisansüstü çalışma yapmayı düşünen öğrencileri motive etmek, hızlı bir şekilde akademik camiaya kazandırarak ülkedeki nitelikli akademisyen sayısını arttırma amacını taşıdığını söyledi. 

Kongrenin Türkiye'de kamu ve özel üniversitelerdeki önemli bilim insanlarıyla genç araştırmacıları bir araya getirerek yerel ve küresel bazda katma değer oluşturulacağını anlatan Şekerci, temelde lisans ve lisansüstü İngiliz dili, edebiyatı ve dilbilimi öğrencilerini hedeflediklerini kaydetti. 

Kongreye Amerika Birleşik Devletleri Massachusetts Institute of Technology'den Prof. Dr. Noam Chomsky'in video konferans yöntemiyle katılacağına dikkati çeken Şekerci, Chomsky'nin dil, edebiyat ve küresel sorunlar hakkında bir saatlik konuşma yapacağını bildirdi.

SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü ve Kongre Organizasyon Kurulu Üyesi Fatih Cebeci de kongrenin son derece önemli bir etkinlik olacağını, Türkiye'ye büyük kazanımlar getireceğini kaydetti.

Cebeci, SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi olarak etkinliğe destek vermekten mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber