Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 22 Mart 2015 - 13:08 Yorum: 0

CHP Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı İntepe, istifa etti

İntepe: "Oluşturulan baskı ortamı ve çalışmalarımızın engellenmesi nedeniyle istifa ediyorum"

CHP Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı İntepe, istifa etti

AFYONKARAHİSAR (AA) - CHP Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Mesude İntepe, "oluşturulan baskı ortamı ve çalışmalarının engellenmesi" nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıkladı.

İntepe, yaptığı yazılı açıklamada, 9 Şubat 2013'te, İl Kadın Kolları Başkanlığı görevine seçilerek geldiğini, bugüne kadar gerek yerel seçimlerde, gerek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çok üstün bir gayretle gece gündüz demeden çalıştıklarını belirtti.

İlçelerde, kadın kolları örgütleri oluşturmak için Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleriyle başarılı çalışmalar yaptıklarını ifade eden İntepe, şunları kaydetti:

"Görevde bulunduğum süre içerisinde gerek sivil toplum örgütleri, gerekse sendikalar ve meslek odalarıyla hep omuz omuza çalıştık. Geçen ay tüm Türkiye'de olduğu gibi Afyonkarahisar'da da yapılan Özgecan Aslan cinayetine tepki yürüyüşüne katıldığımız için ilimize atanan geçici yönetim il başkanı Nimet Kaynar'dan çok sert tepki aldık. 22 Şubat 2015'te göreve gelen yeni il yönetimi ise karar defterimizi kasaya kilitleyip çalışmalarımızı engellemek istedi. CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan, göreve geldiği günden beri gerek tarafıma, gerekse yönetimdeki arkadaşlarıma baskı yaparak istifa ettirmeye çalıştı. Beraber çalıştığımız kadın kolları MYK üyelerimiz Bedriye Gürkan'a, 'kör kadın', Düriye Taş'a ise 'ahlaksız kadın' diyerek hakaretler etti. 8 Mart öncesi yine karar defterimizi vermeyerek etkinlik yapmamızı engelledi. Yönetimimizin düşmesi için yönetimdeki arkadaşlarımıza telefon ederek istifa etmeleri yönünde baskı oluşturdu. Oluşturulan baskı ortamı ve çalışmalarımızın engellenmesi nedeniyle istifa ediyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber