Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 31 Ağustos 2014 - 13:33 Yorum: 0

CHP Ardahan Milletvekili Ögüt:

"Başkonsolosumuz Ardahanlı olduğu için Ardahan halkı Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ı merak ediyor. Köylerinde yas tutmuş gibi insanlar her gün beni arıyorlar, 'konsolosumuza ne oldu, 3 aydır hiç haber yok' diyorlar. Hiçbir televizyonda bu konu konuşulm

CHP Ardahan Milletvekili Ögüt:

ARDAHAN (AA) - CHP Ardahan Milletvekili Ensar Ögüt, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen baskına ilişkin, "Başkonsolosumuz Ardahanlı olduğu için Ardahan halkı Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ı merak ediyor. Köylerinde yas tutmuş gibi insanlar her gün beni arıyorlar, 'konsolosumuza ne oldu, 3 aydır hiç haber yok' diyorlar. Hiçbir televizyonda bu konu konuşulmuyor" dedi.

Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ın doğduğu Ardahan'ın merkeze bağlı Açıkyazı köyüne gelen Öğüt, köylüler ve Yılmaz'ın akrabalarıyla görüştü.

Öğüt, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Yılmaz'ın yakınlarıyla sürekli irtibat halinde olduklarını ve vatandaşların Başkonsolos Yılmaz'ın hayatından endişe ettiklerini söyledi.

IŞİD terör örgütü tarafından rehin alınan Yılmaz ile 48 görevlinin yaşayıp yaşamadığını bütün Türkiye'nin ve Ardahan halkının merak ettiğini ifade eden Öğüt, şöyle konuştu:

"Başkonsolosumuz Ardahanlı olduğu için, Ardahan halkı Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ı merak ediyor. Köylerinde yas tutmuş gibi insanlar her gün beni arıyorlar, 'konsolosumuza ne oldu, 3 aydır hiç haber yok' diyorlar. Hiçbir televizyonda bu konu konuşulmuyor ve televizyon yasağı geldi. Tamam, anlıyoruz bu meselenin gizli tutulması gerekiyor. Ancak bizler bazı haberler alıyoruz, Suriye'nin belli bir bölgesinde rehinelerin tutulduğuna dair. Rehinelerimize 6 Ağustos'a kadar süre verilmiş deniliyor. Eğer bu durum gerçek ise bugün olayın üzerinden 24 gün geçmiş. Geçen 24 günden bu yana halen daha haber çıkmadı. Vatandaşlarımıza ne oldu, öldürüldü mü? Yoksa başka bir şeyler mi yapıldı? Nereye götürüldüler? İddialara göre rehinelerimiz Suriye'nin Rakka şehrinde tutuluyor. Bir an önce devlet tarafından takip edilip serbest bırakılmasını istiyoruz."

Öğüt, ayrıca ilgililerin vatandaşları acilen bilgilendirmesi gerektiğini, aksi taktirde Ardahan'dan Ankara'ya yürüyeceklerini ileri sürdü.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber