Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
Sami Er
Yerel 17 Ekim 2016 - 15:58 Yorum: 0

CHP Battalgazi yönetiminden mahalle ziyaretleri

CHP Battalgazi İlçe Yönetimi tarafından mahalle ve muhtarlara yönelik gerçekleştirilen ziyaretler devam ediyor.

CHP Battalgazi yönetiminden mahalle ziyaretleri

CHP Battalgazi İlçe Yönetimi tarafından mahalle ve muhtarlara yönelik gerçekleştirilen ziyaretler devam ediyor. Son olarak Kernek ve Kırçuval Mahallelerini gezen CHP Battalgazi yönetimi sorun ve sıkıntıları yerinde inceledi.

CHP Battalgazi İlçe Başkanı Av. Selahattin Sarıoğlu yönetim kurulu ile birlikte mahalle gezilerini sürdürüyor. İlk olarak mahalleyi gezerek incelemelerde bulunan CHP Battalgazi Yönetimi daha sonra mahalle muhtarını ziyaret ederek sorunlar ve çözüm önerileri hakkında görüşüyor. Bu kapsamda Battalgazi İlçe Başkanı Sarıoğlu, yönetimi ile birlikte Kernek ve Kırçuval mahallelerinde incelemelerde bulundu.

Kernek Mahallesi Muhtarı Metin Türkoğlu, CHP'lilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederken mahallerinin en önemli sorunlarından birisinin de muhtar evi olmaması olduğunu ifade etti. Muhtar Türkoğlu, "Bu sorunumuz, burada bulunan Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesis'inden yer verilmesiyle halledilebilir. Bir başka sorunumuz da sokak kaldırımlarına araçların park etmesidir. Kaldırımlar tamamen işgal altındadır. Yayalar araç yolunda yürümek zorunda kalıyor" diye konuştu.

CHP Battalgazi İlçe Başkanı Av. Selahattin Sarıoğlu ise "Burası alt yapı ve üst yapı sorunları halledilmiş köklü bir mahallemizdir. Az ileride bulunan Kernek Parkının ve içindeki Havuzun kapatılması büyük bir hatadır. Havuzun yerine Malatya'yla, çevreyle ilgisi olmayan bir yel değirmeninin dikilmesi acayipliktir. Yel değirmeninden artan yer de bugüne kadar bir şeye yaramayan ve neye yarayacağı da bilinmeyen taştan büyük bir boşluğa dönüştürülmüştür. Böylece suyun ve yeşilin yerini taş ve acayip değirmen almıştır ve Kernek öldürülmüştür. Bu yapanlar tam bir Malatya suçu işlemişlerdir" ifadelerine yer verdi.

CHP'liler daha sonra Kırçuval Mahallesine geçerek burada incelemelerde bulundular. Buradan da Mahalle Muhtarı Hıdır Kahve ile görüşen CHP yönetimi mahallenin sorunlarını dinledi. Muhtar Hıdır Kahve, mahallelerinin kentin en eski mahallelerinden biri olduğunu ifade ederek "Neredeyse bir sorunumuz yok. Yalnız sokaklarımız bakımsız, kaldırımsız. Çeşitli nedenle kazılan yerler uzun zaman olduğu gibi bırakılıyor. Mahallemizin temizliği de zamanında yapılmıyor" dedi.

.CHP Battalgazi İlçe Başkanı Avukat Selahattin Sarıoğlu ise mahallede bulunan Kırçuval Sokağı'nın adının Aytaç sokağı olarak değiştirilmesine tepki göstererek, "Kim bu Aytaç? Bu sokak neden çok önemliydi, neden çok tanınmıştı? Çünkü Malatya'nın en önemli simaları bu sokakta ve yakın çevresinde yetişti. Turgut Özal, Recai Kutan, Mehmet Kırçuval, Nuri Nebioğlu, Hamit Fendoğlu, Seyhan Semercioğlu, Münir Erkal. Bunlardan biri Başbakan, Cumhurbaşkanı, biri bakan, diğer beşi de Malatya Belediye Başkalığı yapmış kişilerdir. Nasıl olur bu denli önemli kişilerin yetiştiği, yaşadığı, hala evlerinin bulunduğu bu kadim sokağın adı kaldırılır da yerine saçma, naylon bir ad verilir? Buna karşı koyacak bir güç yok mu? Neden kimsenin sesi çıkmaz? Bu adın derhal kadim adına döndürülmesi gerekir." İfadelerine yer verdi.

CHP Battalgazi yönetiminden mahalle ziyaretleri

CHP Battalgazi yönetiminden mahalle ziyaretleri

CHP Battalgazi yönetiminden mahalle ziyaretleri

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber