Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 09 Mart 2015 - 16:23 Yorum: 0

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

"Onunla (paralel yapı) şimdi CHP'yi ilişkilendirmeye çalışıyorlar. Ne yapacaklar? CHP'yi ilişkilendirdikten sonra kapatma davası açacaklar. Biz bunu görüyoruz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

MALATYA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, partilerinin kapatılacağı yönündeki iddialara ilişkin "Onunla (paralel yapı) şimdi CHP'yi ilişkilendirmeye çalışıyorlar. Ne yapacaklar? CHP'yi ilişkilendirdikten sonra, kapatma davası açacaklar. Biz bunu görüyoruz" dedi.

CHP Malatya milletvekili aday adaylığı ön seçimini ilk sırada tamamlayan Ağbaba, partisinin Akçadağ İlçe teşkilatını ziyaret ederek, partililere teşekkür etti. 

Ağbaba, burada düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin hızla uçuruma doğru gittiğini, bunun sebebinin "saray vesayeti" olduğunu öne sürdü.

Döviz kurlarındaki dalgalanmaya değinen Ağbaba, "Bunun sebebi de saray vesayeti. Saray konuşuyor dolar çıkıyor. Saray, kendi memuruyla kavga ediyor. Merkez Bankası başkanıyla her gün kavga ediyor. Doların bu kadar yükselmesi kime fayda sağlıyor acaba, bir düşünün" diye konuştu.

Genel seçim çalışmaları kapsamında 5 ilde ön seçimle adaylarını belirlediklerini anımsatan Ağbaba, bu adayların hiçbiri değiştirilmeden ilan edileceğini söyledi.

Gelecek haftadan itibaren 56 ilde adaylarını ön seçimle belirleyeceklerini ifade eden Ağbaba, "Bir siyasi parti kendi içine demokrasi getirmiyorsa Türkiye'ye demokrasi getiremez. Biz burada açık çağrı yapıyoruz. Gelin Siyasi Parti Kanunu'nu değiştirelim. Lider egemenliğine son verelim" ifadesini kullandı.

- Parti kapatma iddiaları

Kabataş'ta yaşananlarla ilgili kamera görüntüleri olduğunu belirten Ağbaba, bu görüntülerin taciz iddialarını yalanladığını savundu.

Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a suikast iddialarını da değerlendirerek, bu konudaki iddiaların da yalanlandığını kaydetti.

Umut Oran üzerinden CHP'nin bazı kesimlerle ilişkilendirilmeye çalışıldığını dile getiren Ağbaba, şöyle devam etti:

"Önce olmayan bir terör örgütü yarattılar, cemaatle ilgili. Şimdi kendi yandaşlarını inandırdılar. Karşımızda silahı var mı yok mu bilmiyoruz, bir terör örgütü yarattılar. Paralel yapı koydular ismini. Onunla şimdi CHP'yi ilişkilendirmeye çalışıyorlar. Ne yapacaklar? CHP'yi ilişkilendirdikten sonra, kapatma davası açacaklar. Biz bunu görüyoruz. Başka oyunlar da oynanıyor. Biz, bir cemaate sempatiyle bakıyor diye kimsenin yargılanmasından yana değiliz. Kim hukuk dışına çıkmışsa, kim suç işlenmişse yargılanmalıdır. Ergenekon, Balyoz, KCK, Oda Tv, Devrimci Karargah'taki yapılan haksızlıklar, hukuksuzluklar yargılanmalıdır mutlaka. Ama sadece bir yapıya yakın diye insanlara terör estirilmemelidir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber