Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 20 Aralık 2014 - 23:23 Yorum: 0

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya:

"Ön seçim olacak mı diye herkes soruyor, tüzük değişikliği 2012'de kurultayda yapıldı, önümüzdeki seçimlerde ön seçim yapılacaktır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya:

MANİSA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "Ön seçim olacak mı diye herkes soruyor, tüzük değişikliği 2012'de kurultayda yapıldı, önümüzdeki seçimlerde ön seçim yapılacaktır" dedi.

Partisinin Akhisar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen birlik beraberlik ve dayanışma yemeğine katılan Akkaya, 2015 yılında yapılacak genel seçimler öncesinde Manisa'da çok sayıda milletvekili aday adayı olduğunu gördüklerini, bunun da partiye umut verdiğini ifade etti.

Akkaya, "gelecek seçimlerde CHP'nin iktidar olacağını ve haramilerin saltanatının yıkılacağını" ifade ederek, "Sorunumuz parti içi dedikodular ve birbirimize oluşturduğumuz bariyerlerdir. Dayanışma ruhuyla hareket edersek 6 ay sonra yapılacak seçimlerde CHP iktidar olacaktır. En büyük sorunlardan birisi özgürlük ve demokrasi sorunudur. Bu bastığımız topraklarda binlerce şehidimiz var, onlar şehit olurken hiç kimse birbirine sen Alevi misin, Kürt müsün, neye inanıyorsun diye sormadı" diye konuştu.

Önseçim konusuna da değinen Akkaya, " Ön seçim olacak mı diye herkes soruyor, tüzük değişikliği 2012'de kurultayda yapıldı, önümüzdeki seçimlerde ön seçim yapılacaktır" dedi.

- "CHP iktidarında madenler devlet tarafından işletilecek"

Akkaya, Akhisar'daki programının ardından Soma'da ilçe teşkilatı tarafından Gündüz Bedel Kültür Merkezi'nde düzenlenen yemeğe katıldı. 

Soma'ya facianın yaşandığı gün geldiğini hatırlatan Akkaya, bugün Soma'da hiçbir şeyin değişmediğini savundu.

Akkaya, şöyle konuştu:

"Ders çıkartılmadığını görüyoruz. Yüzyılın en büyük faciası yaşanmış ülkemizde ama ne yazık ki o günden bugüne çalışanlarla ilgili hiç bir şey değişmemiş. Ermenek'te, İstanbul Torunlar inşaatında, Yalvaç'ta bir facia yaşanmış. Sadece 10 ayın sonunda bu ülkede bin 600 emekçi ölmüş, bununla ilgili hiç bir tedbir alınmamış. Türkiye'nin yeraltı zenginlikleri halkımızın refahı için yer üstüne çıkarılmalıdır ama Avrupa'da olduğu gibi yapılmalıdır. CHP iktidarında, Genel Başkanımın da sözüdür, madenler devlet tarafından işletilecektir."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber