Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 28 Kasım 2014 - 13:43 Yorum: 0

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şenatalar:

"Cumhuriyet Halk Partisi olarak barış, kardeşlik ve dayanışma kavramlarını en önemli rehber görmekteyiz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şenatalar:

ÇORUM (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak barış, kardeşlik ve dayanışma kavramlarını en önemli rehber görmekteyiz" dedi.

Şenatalar, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, kent gezileri kapsamında danışma toplantıları düzenlediklerini belirterek, bu çalışmalarla 2015'teki seçimlerin hazırlığının temel taşlarını dizdiklerini söyledi.

Türkiye'nin önemli bir seçim maratonuna daha gireceğini ve bu kapsamda partilerinin çalışmalarını anlattıklarını ifade eden Şenatalar, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki sene yapılacak genel seçimler, Türkiye açısından son derece önemli. Türkiye'nin 21. yüzyıla yakışır, çağdaş yönetime ihtiyacı var. '21. yüzyıl' dediğimiz zaman ne anlıyoruz? Esas olarak çoğulcu, katılımcı demokrasiyi, sosyal devleti, yoksulluğun yok edilmesini, eşitsizliklerin aşılmasını, özellikle kadın erkek eşitliğini ve de çocukların en iyi şekilde eğitim görebilmelerini anlıyoruz. Sağlık alanında parası olanın değil sadece, bütün yurttaşların iyi bir sağlık hizmeti almasını anlıyoruz. 21. yüzyılda ileri teknoloji yarışı yaşıyoruz. Türkiye, bu yarışta yerinde sayarsa geriye düşer, yavaş ilerlerse başkaları hızlı ilerlediği için yine geriye düşer. Türkiye'de araştırma geliştirmenin desteklenmesi lazım."

Türkiye'de temel sorunların artarak büyüdüğünü öne süren Şenatalar, 17 Aralık'ta İstanbul merkezli operasyonla ilgili yayın yasağı getirilmesini eleştirdi.

Şenatalar, şöyle devam etti:

"Son yıllarda özellikle en önemli sorunlarımızdan bir tanesi yolsuzlukların giderek artmasıdır. Hem sayıca artması hem de tutar olarak büyümesidir. 17 Aralık'taki operasyonun bir yılını tamamlayacağız ve bir arpa boyu yol almış değiliz. Bir yıl geçiyor ve dosya soruşturma komisyonunda, parlamentoda yol alamıyor. En son tablo, probleme yeni bir problem eklemiştir. Yayın yasağı getirilmiştir. Böyle bir yasak çeşitli açılardan hukuka aykırıdır. Birinci açıdan yurttaşın haber alma hakkını, ikinci olarak basın özgürlüğünü çiğnemektedir. Üçüncü olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinin açık çalışmasını ve iradesini etkili şekilde kullanmasını engellemektedir."

Cumhuriyet Halk Partisinin toplumsal barışı savunduğunu kaydeden Şenatalar, Türkiye'de toplumsal barışın son derece önemli olduğunu dile getirdi.

Farklılıkların tehdit, tehlike görülmemesi gerektiğine dikkati Şenatalar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Farklılıkları tehlike görürsek büyük hata yapmış oluruz. Farklılıklarımızı zenginlik görürsek Türkiye kazanır. Farklılıklarımızı, farklı etnik kökenlerden gelmemizi, farklı inançlara sahip olmamızı tehlike görmekten Türkiye'nin vazgeçmesi şarttır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak barış, kardeşlik, dayanışma kavramlarını en önemli rehber görmekteyiz. Çok çeşitli etnik gruplardan, etnik kökenlerden gelen yurttaşlarımız var. Barış içinde kardeşçe yaşamamamız için hiçbir neden yok. Aklımızı ve vicdanımızı kullanırsak hepimiz kazançlı çıkarız. Türkiye'nin önünde barış, kardeşlik dönemini açma görevi durmaktadır. Bu görevi esas olarak Cumhuriyet Halk Partisi gerçekleştirebilir."

Şenatalar'a CHP Parti Meclisi Üyesi Zeynep Altıok ve CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan da eşlik etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber