Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Ekim 2016 - 10:38 Yorum: 0

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ürünleri para etmeyen Doğanşehirli elma üreticilerini ziyaret ederek, "Doğanşehirli...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ürünleri para etmeyen Doğanşehirli elma üreticilerini ziyaret ederek, "Doğanşehirli üreticileri zor gününde yalnız bırakmayalım" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Doğanşehir ilçesine giderek ürünleri para etmeyen elma üreticileriyle görüştü. Ağbaba başta Malatya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bütün belediyelere destek olunması çağrısında bulundu. Hem Malatya'nın hem de Türkiye'nin en güzel elmalarının yetiştiği Doğanşehir'de son günlerde hızar seslerinin yükselmeye başladığını ifade eden Ağbaba, "Başta Sürgü olmak üzere Doğanşehir genelinde yaklaşık 3 bin elma ağacı kesildi" dedi. Malatyalılara seslenen Ağbaba, "Doğanşehir'i zor gününde yalnız bırakmayalım" şeklinde konuştu.

Doğanşehir Elma Üreticileri Birliği Başkanı İmam Tuncer, yapılan tahlillerle Doğu Anadolu Bölgesinin aroması en iyi elmasının Doğanşehir'de yetiştiğini, ancak yurt dışına gönderilen elmanın bu yıl gönderilemediğini, üreticilerin perişan olduğunu söyledi. Doğanşehir üreticisinin kan ağladığını belirten Tuncer, üreticiye mutlaka destek verilmesi gerektiğini söyleyerek, "Kayısıya alternatif olarak diktiğimiz elma ağaçlarını şu an söküyoruz. Perişan durumdayız" ifadelerini kullandı.

Elma üreticilerini CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 3 yıl önce de Doğanşehir'e geldiğini, elmanın 10 kuruşa bile satılmadığını, üreticiye destek verilmesini söylediklerini hatırlattı. Ağbaba, "Şimdi geldiğimiz noktada elma üreticisinin daha kötü duruma düştüğünü görüyoruz. Artık elma yerlere dökülmüyor, ağaçlar kökünden kesiliyor. Doğanşehir'i, elmayı ve elma üreticisini bu duruma düşürenlere yazıklar olsun. Geçmişte şeker pancarı vardı üretilmiyor. Elma, tütün ve fasulyeye bağlı bir ilçemiz. Ağaç sökmek en son çözüm yolu. Buraya kadar gelmişse durum vahim. Bu insanlar evlerine nasıl ekmek götürecekler, çocuklarını nasıl okutacaklar. 13-20 yıl daha ürün verecek ağaçlar kesiliyor. İçler acısı bir durumla karşı karşıyayız" diye konuştu.

Ağbaba, elma üreticilerin son derece mağdur durumda bulunduklarını belirterek, başta Malatya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bütün belediyelere destek olunması çağrısında bulundu. CHP'li Arguvan ve Hekimhan belediyelerinin bu amaçla elma alıp dağıtacağını belirten Ağbaba, diğer tüm belediyelerin ve kamu kurumlarının da Doğanşehirli üreticiye destek olması gerektiğini ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba:

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber