Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Eylül 2016 - 11:43 Yorum: 0

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İnönü Üniversitesinin sadece Malatya için değil bölge için...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İnönü Üniversitesinin sadece Malatya için değil bölge için de büyük bir önem taşıdığını ifade ederek, üniversitenin başarısı için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve partililerle birlikte İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Ağbaba, İnönü Üniversitesi'nin büyük bir değer olduğunu belirterek, İnönü Üniversitesiyle gurur duyduklarını ifade etti. İnönü Üniversitesi'nin birçok alanda Malatya'nın ismini duyurduğunu dile getiren Ağbaba, "İnönü Üniversitesi herkesin ortak kurumu ve değeridir. Başta Karaciğer Nakil Enstitüsü olmak üzere özellikle Turgut Özal Tıp Merkezi sadece Malatya için değil, bölge için büyük önem taşıyor. Böyle bir kuruma Prof. Dr. Ahmet Kızılay gibi bir hocamızın seçilmesi bizi memnun etti. Kendisi başarılı bir hekimdi, başarılı bir rektörlük yapacağından da kuşku duymuyoruz. Biz de hocamızın her türlü talebine katkı sunmaktan büyük onur duyarız. İnönü Üniversitesi'nin başarısı için elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi. Ağbaba, İnönü Üniversitesi'nin her geçen gün büyüdüğünü ve Malatya'nın hem ekonomisi hem de sosyal yaşamına katkı sunduğunu belirtti. Üniversitenin bulunduğu noktadan çok daha ileri noktalara gitmesi temennisinde bulunan Ağbaba, "İnönü Üniversitesi'ni siyaset üstü bir kurum olarak her zaman sakınacağız. Üniversiteyle ilgili hep olumlu düşüneceğimizi bütün Malatya'nın bilmesini istiyoruz. Umarız İnönü Üniversite'miz, çağdaş ve bilimsel eğitimin merkezlerinden biri olur. Bölgede zaten bir yıldız, umarız Türkiye'de de ismi bilinen, başarılarıyla gurur duyulan bir üniversite konumuna gelir" ifadelerini kullandı. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay da, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve partililere ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

İnönü Üniversitesi'ni bir dünya üniversitesi yapmayı hedeflediklerini aktaran Kızılay, "Şehrimizin yetiştirdiği çok kıymetli iki cumhurbaşkanımızın ismini taşıyan, şimdiye kadar ki hizmetlerinde buna layık olan bir üniversiteyiz. Bundan sonrada 41 yıllık üniversitemizi devir aldığımız seviyeden çok daha öteye götürme hedefiyle çalışacağımızı ifade etmek istiyorum. İnönü Üniversitesi'ni bir dünya üniversitesi haline getirip, dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına sokmak istiyoruz. Bu yönde çalışacağız. Karaciğer naklinde bir dünya üniversitesiyiz ama diğer alanlarda da İnönü Üniversitesi'ni bir bütün olarak bir dünya üniversitesi yapmak istiyoruz. Türkiye'de de en iyi üniversiteler arasına sokmak hedefimiz" diye konuştu. Sağlık konusunda İnönü Üniversitesi'nin güçlü ve iyi bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Kızılay, bunu daha da öteye taşımak istediklerini dile getirdi.

Rektör Kızılay, Karaciğer Nakil Enstitüsü'nün yanına kanser hastanesini de ekleyeceklerini kaydederek, bilimsel çalışmalarda ve eğitimde İnönü Üniversitesi'ni bugün ki seviyesinden daha ileriye taşıyacaklarını anlattı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber