Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 24 Temmuz 2014 - 22:08 Yorum: 0

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

"(Amerikan Yahudi Kongresi'nin Başbakan Erdoğan'a verilen cesaret ödülünü geri istediği iddiası) Daha önce Erdoğan'ın boynuna takıp gezdiği madalyaydı iade etmesini istemiştik. Eğer sen gerçekten Gazze'de yaşananlara tepki vermek istiyorsan yapacağın işle

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

GİRESUN (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amerikan Yahudi Kongresi'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verilen cesaret ödülünü geri istediği iddiasına ilişkin, "Daha önce Erdoğan'ın boynuna takıp gezdiği madalyaydı iade etmesini istemiştik. Eğer sen gerçekten Gazze'de yaşananlara tepki vermek istiyorsan yapacağın işlerden bir tanesi de bu" dedi. 

Giresun Belediyesinden ayrılışında gazeteciler tarafından Amerikan Yahudi Kongresi'nin, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği cesaret ödülünü geri istediği iddiası"nın sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'dan daha önce söz konusu madalyayı iade etmesini istediklerini söyledi. 

Zaten bundan sonra madalyanın bir anlamı kalmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Daha önce Erdoğan'ın boynuna takıp gezdiği madalyaydı iade etmesini istemiştik. Eğer sen gerçekten Gazze'de yaşananlara tepki vermek istiyorsan yapacağın işlerden bir tanesi de bu. Ama o hiç sesini çıkarmadı, 'hayır ben bu madalyayı boynuma takıp gezmek istiyorum' dedi. Şimdi onlar istiyorlar, iade et diye. Şimdi ben merak ediyorum, hangi yüzle iade edecek. Zaten bundan sonra o madalyanın bir anlamı kalmadı. Verenler istiyorlar geriye. Onun daha önce vermesi gerekiyordu ama vermedi. Şimdi götürüp verecekte yüzü var mı onu merak ediyorum. Sorun da o zaten."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber