Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 25 Temmuz 2014 - 18:13 Yorum: 0

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

"Ortadoğu'da eğer barış olacaksa, Türkiye'nin ağırlığı, saygınlığı olacaksa, Ortadoğu ülkeleri Türkiye'ye saygı duyacaklarsa Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanını Ekmeleddin Bey yapmak zorundayız"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

AMASYA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ortadoğu'da eğer barış olacaksa, Türkiye'nin ağırlığı, saygınlığı olacaksa, Ortadoğu ülkeleri Türkiye'ye saygı duyacaklarsa Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanını Ekmeleddin Bey yapmak zorundayız" dedi.

Kılıçdaroğlu, Merzifon ilçesinde Belediye Başkanı Alp Kargı'yı makamında ziyaret etti. Yerel seçimlerdeki başarısı nedeniyle Kargı'yı tebrik eden Kılıçdaroğlu, belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ardından belediye önünde toplanan partililere seslenen Kılıçdaroğlu, 10 Ağustos'ta demokrasiden, özgürlükten, huzurdan, kul hakkı yememekten yana sandığa gideceklerini ve Ekmeleddin İhsanoğlu'nu cumhurbaşkanlığına seçeceklerini söyledi

Ecdadın arkasında güzel bir Türkiye bıraktığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Biz de çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmalıyız. Onun için gelin, huzur, barış ve demokrasiden yana oyunuzu kullanın. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu cumhurbaşkanı seçin. Cumhurbaşkanları tarafsız olmak zorundadır. Anayasa öyle diyor. İhsanoğlu, hiçbir partinin üyesi değildir. O, bütün partilere eşit mesafededir. O, 76 milyondan birisidir. Bilge, namuslu ve inançlı bir insan. O, ülkesine hizmet etmek istiyor ama kimseyi ötekileştirmeden, kimseye tokat tekme atmadan, hiç kimsenin malını götürmeden."

"Cumhurbaşkanlığı makamı saygı duymamız gereken bir makamdır" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O makama oturan kişi Türkiye Cumhuriyeti'ni ve bayrağını temsil eder. O nedenle koltuğa oturan kişinin yüksek ahlaklı olması lazım. Az konuşması ve öz konuşması lazım. Sabah akşam konuşan, öfke kusan birisinden cumhurbaşkanı adayı olmaz. Yolsuzluk yapan birisinden cumhurbaşkanı adayı olmaz. Kul hakkı yiyenden olmaz. Vatandaşını 'sizden bizden' diye ayırandan cumhurbaşkanı olmaz."

Kılıçdaroğlu, seçilecek cumhurbaşkanının herkesin cumhurbaşkanı olacağını, bütün siyasi partilere eşit mesafede bulunacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı olacak kişinin hem doğuda hem de batıda saygınlığı olması gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Geçenlerde Erdoğan diyor ki 'Obama benim telefonlarıma çıkmıyor. Abdullah Gül'den rica ettim acaba sen telefon eder misin'. Bir ülkenin başbakanı eğer bu kadar irtifa kaybediyorsa, doğuyu da batıyı da kaybediyorsa, Filistin'de Müslüman kanı akarken sadece konuşur ve başka bir şey yapmazsa kimse kusura bakmasın, ondan bu ülkeye cumhurbaşkanı olmaz" ifadelerini kullandı. 

Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Ekmeleddin Bey, 57 islam ülkesine yöneticilik yaptı. Filistin'deki iç kavgayı engelledi. Şimdi bizim Ortadoğu'da barışa ihtiyacımız var. Türkiye'nin huzura ihtiyacı var. Ortadoğu'da kan akmasın istiyoruz. Ortadoğu'da eğer barış olacaksa, Türkiye'nin ağırlığı, saygınlığı olacaksa, Ortadoğu ülkeleri Türkiye'ye saygı duyacaklarsa Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanını Ekmeleddin Bey yapmak zorundayız. Bu düşünceyle sandığa gitmeliyiz. Sadece Türkiye'nin değil, Ortadoğu'nun da Avrupa Birliği'nin de Amerika, Rusya ve Çin'in de Ekmeleddin Bey'e ihtiyacı var. Eğer Türkiye'nin saygınlığı olacaksa o koltuğa bilge bir kişi oturmalı. O nedenle dedik ki Ekmeleddin İhsanoğlu."

Kılıçdaroğlu, Anadolu'nun bereketli bir toprak olduğunu, sevgiyi, barışı, dostluğu, ekmek için hep beraber İhsanoğlu'nu cumhurbaşkanlığına seçeceklerini dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, programının ardından özel uçakla Amasya'dan ayrıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber