Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 22 Kasım 2014 - 14:58 Yorum: 0

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Erzurum'da (2)

Kılıçdaroğlu: "4 yıl içinde herkesin huzur içinde yaşadığı bir Türkiye olacak. Kavganın değil, barışın egemen olduğu bir Türkiye olacak. Her evde huzur olacak. İşsizliği yeneceğiz bu ülkede, taşeron işçiliği de bu ülkede tarihe gömeceğiz. Herkesin sendika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Erzurum'da (2)

ERZURUM (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal ​Kılıçdaroğlu, "4 yıl içinde herkesin huruz içinde yaşadığı bir Türkiye olacak. Kavganın değil, barışın egemen olduğu bir Türkiye olacak. Her evde huzur olacak. İşsizliği yeneceğiz bu ülkede, taşeron işçiliği de bu ülkede tarihe gömeceğiz. Herkesin sendikası olacak. Bize güvenin güzel, huzurlu, kavgasız bir Türkiye'nin yolunu açalım" dedi.

Kılıçdaroğlu, Erzurum Kültür Merkezi'nde bölge illerin katılımıyla düzenlenen "Geleceği Birlikte Kuruyoruz Erzurum Buluşması" adlı toplantıda yaptığı konuşmada, sorunların çözümü için halktan yetki istediklerini söyledi.

"Huzur mu istiyorsun, işim aşım mı olsun istiyorsun, zenginleşmek mi istiyorsun, bu memlekette kan ve gözyaşı olmasın mı istiyorsun, adresin belli olacak. Cumhuriyet Halk Partisi'ne yetki vereceksin, dört yıl için. Dört yıl da göreceksiniz, ben öyle 10 yıl, 12 yıl yetki istemiyorum" diyen Kılıçdaroğlu, sadece dört yıl yetki istediğini, kul hakkı yemediklerini, kul hakkına saygılı olduklarını, haram yemediklerini, haram yiyenden hesabını sorduklarını ifade etti.

Her kuruşun hesabını bu millete vermeyi onurlu görev kabul ettiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, "Hesap vermekten korkmayız. Çünkü hesap vermek namuslu adamların işidir, düzgün adamların işidir. Hesap vermekten kaçınanlar bilin ki bu ülkenin hırsızlarıdır. Onu da hepimizin çok iyi bilmesi lazım. Erzurumlu neden perişan, Karslı neden perişan. Oturup düşünmemiz lazım ve Türkiye'yi yeniden ayağa kaldırmamız lazım. Biz güçlü ülkeyiz. Biz bir şey sorduğumuz zaman ya da söylediğimiz zaman, 'parayı nereden bulacaksın' diye hemen soruyorlar" şeklinde konuştu.

- "Türkiye zengin bir ülke"

Kılıçdaroğlu, CHP bir şey söylediği zaman "Parayı nereden bulacaksın" diye hemen sorduklarını ifade ederek, Türkiye'nin zengin bir ülke olduğunu vurguladı.

Hollanda'nın Konya'dan küçük bir devlet olmasına rağmen, tarım ihracatının 80 milyar dolar olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Koskoca Türkiye, 12 milyar dolar. Ya ithalat, bir de ithalatı var. Pamuktan tutun, tütüne kadar pek çok şeyi de ithal ediyoruz. Neden ithal ediyoruz. Hangi gerekçeyle ithal ediyoruz. Her şeyimiz var bizim. Ayçiçeği, onu bile ithal ediyoruz. Toprağımız var, insanımız var, çalışacak, üretecek. Son 12 yılda 2 Trakya büyüklüğünde arazi ekilmiyor. Çiftçi ekmiyor, çünkü 'Ektiğim zaman zarar ediyorum' diyor. Çiftçiyi bitirdiler, köylüyü bitirdiler. O nedenle hepimizin oturup düşünmesi lazım. Ben ülkemi seviyorum. Bu ülkenin insanına hiçbir ayrım yapmadan hizmet etmek istiyorum. Namuslu insanlar iktidara gelsinler, düzgün insanlar iktidara gelsin. Bu ülke güzel yönetilsin, huzur içinde yönetilsin. Bir ailede huzur varsa memlekette huzur vardır. Ailede huzur yoksa memlekette huzur olmaz. Erkeği işsiz, aylarca, yıllarca işsiz ne yapacak? Kadın şiddet görüyor. Kadına yönelik şiddet bu iktidar döneminde yüzde bin 400 arttı. Bu benim rakamım değil, bu hükümetin rakamı. Bunu huzuru, refahı barışı getirerek, engelleyeceğiz. Herkesin işi aşı olursa herkes huzur içinde yaşar."

Kılıçdaroğlu, 2015 genel seçimleri için kendilerine güvenilmesini ve 4 yıl için yetki verilmesini isteyerek, "4 yıl içinde herkesin huzur içinde yaşadığı bir Türkiye olacak. Kavganın değil, barışın egemen olduğu bir Türkiye olacak. Her evde huzur olacak. İşsizliği yeneceğiz bu ülkede, taşeron işçiliği de bu ülkede tarihe gömeceğiz. Herkesin sendikası olacak. Bize güvenin güzel, huzurlu, kavgasız bir Türkiye'nin yolunu açalım. Emekli 'Geçinemiyorum' diyor. Bin odalı saray yapıyor beyefendi sana düşmüyor ki. Bizim iktidarımızda birilerinin ayakkabı kutularında dolarları götürmelerine izin vermeyeceğiz. Bu amacı gerçekleştirmek için tek güvencemiz sizsiniz. Bu ülkede ulusal kurtuluş savaşını nasıl verdiysek haramilerin iktidarına karşı da aynı savaşı yeniden vermek zorundayız" şeklinde konuştu.

- Deniz Gezmiş'in annesi Mukaddes Gezmiş'in hayatını kaybetmesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de Erzurum'da dördüncü bölge toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek, 2015 yılı genel seçimleri kapsamında yoğun bir seçim çalışması yürüttüklerini söyledi.

Bu kapsamda bölge toplantıları gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bingöl, "Ne tesadüftür ki bugün İstanbul'da bir Erzurumlu anne, son yolculuğuna uğurlanıyor. Bu anne, bağımsız Türkiye şiarının yılmaz savunucusu, Türkiye'nin devrimci hareketinin öncülerinden Deniz Gezmiş'in annesi. Ne mutlu o anneye ki böyle bir yiğit dünyaya getirmiş, ne mutlu o anneye ki Türkiye devrim tarihine adını altın harflerle yazarak ölümsüzleşen bir evladı, Türkiye'ye kazandırmış. Onları saygıyla anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu arada, salona gelerek, CHP Genel Başkanı Kemal ​Kılıçdaroğlu ile görüşen Hanife Değirmenci, eşinden boşandığını, iki çocuğuna çöp toplayarak baktığını belirterek, yardım istedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

- Konvoyda kaza

Kılıçdaroğlu, İstanbul'a gitmek için toplantıdan erken ayrıldı. Bu arada konvoyda bulunan 49 DC 001 plakalı otomobille 25 FR 364 plakalı otomobil çarpıştı. Kaza nedeniyle konvoyda kısa süreli aksama yaşandı.

(Bitti)

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber