Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 22 Kasım 2014 - 10:03 Yorum: 0

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Erzurum'da

Kılıçdaroğlu: "Biz Milli İstihbarat Teşkilatı'nın adı üstünde milli olmasını ve devlete hizmet etmesini istiyoruz. Bir siyasal partinin iç işlerine müdahale etmesini istemiyoruz. İktidardan gelecek talimatla bir siyasal partiyi 'nasıl karıştırırım' diye b

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Erzurum'da

ERZURUM (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz Milli İstihbarat Teşkilatı'nın adı üstünde milli olmasını ve devlete hizmet etmesini istiyoruz. Bir siyasal partinin iç işlerine müdahale etmesini istemiyoruz. İktidardan gelecek talimatla bir siyasal partiyi 'nasıl karıştırırım' diye bir çabanın içerisine girmesini istemiyoruz" dedi.

Partisinin Erzurum Bölge Toplantısı'na katılmak üzere kente gelen Kılıçdaroğlu, Lalapaşa Mahallesi'nde Gençlik Merkezi'nin açılışını yaptı.

Gençlik Kolları İl Başkanı Hüseyin Çapar'dan bilgi alan Kılıçdaroğlu, Erzurum'un ulusal kurtuluş merkezlerinden, Mustafa Kemal Atatürk'ün ve arkadaşlarının bağımsızlık meşalesini yaktıkları illerden birisi olduğunu söyledi.

Partinin durumunun Erzurum'da biraz zayıf olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, güçlenmenin yolunun gençlerden, umuttan, mücadeleden geçtiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, gençlerin bir merkez kurmasının kendisini mutlu ettiğini belirterek, "Benim açımdan gerçekten çok güzel. Sizleri yürekten kutluyorum ama seçimlerde de göreceğim. Nasıl bir performans sergilediğinizi göreceğim. Üniversite kolu, gençlik kolu, lise kolu olması ayrıca mutluluk verici. Hep beraber mücadeleyi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Gençlerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacaklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Çünkü biz milli bir partiyiz. Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın küllerinden doğan bir partiyiz. Ülkemizin her tarafına huzuru ve refahı götürmek istiyoruz. İşsizlik olmasın diyoruz. Bu bölge ekonomik açıdan çok şey kaybeden bir bölge. Oysa Erzurum bir dönem Doğu'nun Paris'i olarak adlandırılıyordu ama bugün Doğu'nun Paris'i olarak adlandırılmıyor. Eski görkemli günlerine yeni umutlarla taşımak mümkün."

Bir gazetecinin, "MİT'in CHP'yi bölme iddiası gündemde. Bu konudaki değerlendirmenizi alabilir miyiz" sorusunu Kılıçdaroğlu, şöyle yanıtladı:

"Şu anda cumhuriyetin değerlerini savunan, ulusal değerlere, milli değerlere bağlı olan, demokrasiyi ve özgürlüğü savunan, AKP'nin karşısında tek parti var. O partinin adı Cumhuriyet Halk Partisi. Siyasal partiler, devleti yönetmek üzere iktidara gelirler, devlet olmak için değil ama Adalet ve Kalkınma Partisi şu anda bir devlet partisidir. Devletin kurumları, devlete hizmet etmiyorlar, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne hizmet ediyorlar. Bunlardan birisi de MİT içindeki bir gruptur. Biliyorsunuz, yasayla kurulmuştur. Almanya'da Gestapo da yasayla kurulmuştur. Gestapo'nun özelliği neydi? Alman devletine değil, Almanya'daki iktidara hizmet etmekti."

Kılıçdaroğlu, "Biz Milli İstihbarat Teşkilatı'nın adı üstünde milli olmasını ve devlete hizmet etmesini istiyoruz. Bir siyasal partinin iç işlerine müdahale etmesini istemiyoruz. İktidardan gelecek talimatla bir siyasal partiyi 'nasıl karıştırırım' diye bir çabanın içerisine girmesini istemiyoruz. Bunu açıklıkla da ifade ediyoruz" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Sayın Başbakanın yarın Tunceli'ye ziyareti olacaktı. Tunceli isminin Dersim olarak değiştirileceği iddiası var. Konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Şu an zaten bizim teklifimiz var mecliste. Bu yeni bir şey değil ki" karşılığını verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber