Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 21 Kasım 2014 - 21:48 Yorum: 0

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "MİT" açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'MİT' açıklaması

KOCAELİ (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu'nun, "MİT" açıklamasına ilişkin, "Her gün parti içinde çok şiddetli tartışmalar var, partiden kopmalar var. Parti içindeki kopuşu engellemek için bir düşman lazım herhalde Kılıçdaroğlu'nu'na, o da MİT. Bakalım yarın ne olacak" dedi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Mollafenari, Denizli, Cuma ve Kadıllı köylerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya gelen Işık, burada gazetecilere açıklamada bulundu.

Bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu'nun, "MİT" açıklamasına ilişkin sorusunu cevaplayan Işık, "MİT'in CHP'yi karıştıracak teknolojisi yok. Çünkü, Sayın Kılıçdaroğlu her aklına geleni söylediği için Kılıçdaroğlu'nu dinlemeyi gerektiren bir durum zaten olmaz ama kafadaki, akıldan geçenleri çözecek bir cihaz daha geliştirilmedi. Onun için bu açıklama çok talihsiz bir açıklamadır" şeklinde konuştu.

Hukuk devletinde hiç kimsenin yasa dışı bir şey yapmasının, MİT de olsa, emniyette olsa, başka hangi kurum olursa olsun bunun asla ve asla kabullenilmez olduğunu belirten Işık, böyle bir şeyi ortaya koyan ana muhalefet liderinin mutlaka delillerini ortaya koymak durumunda olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nu'nun, hangi konuda ne düşündüğünü herkesin bildiğini, MİT'in bunun için bir çalışma yapmasına gerek olmadığını belirten Işık, şöyle devam etti:

"Sen partini idare edemiyorsun, suçu MİT'e atıyorsun. Yani o zaman 'Ukrayna'yı uzaylılar işgal etti' gibi böyle hiç sonu gelmeyecek komple teorilerine sığınarak, parti içi çekişmenin üstünü kapatmak gibi bir noktaya gider.  'En kolay iş ülkeyi, yönetmek' diyordu sayın Kılıçdaroğlu. O 'en kolay iş ülkeyi yönetmektir' diyen kişi kendi partisini yönetemez konumda. Her gün parti içinde çok şiddetli tartışmalar var, partiden kopmalar var. Parti içindeki kopuşu engellemek için bir düşman lazım herhalde Kılıçdaroğlu'na, o da MİT. Bakalım yarın ne olacak."

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu'nun açıklamasını çok ciddi bir "ironi" olarak değerlendiren Işık, bunun kendi iç tartışmalarını örtmenin, partide özellikle seçim öncesinde ortaya çıkacak daha büyük tartışmaların önüne geçmenin çok basit bir yöntemi olduğunu öne sürerek, "Türkiye bu tip şeyleri çok gördü. Bu CHP'de Sayın Kılıçdaroğlu'nu'nun hangi duruma düştüğünün bir göstergesi, yani yazık. Doğrusu hakikaten ana muhalefet için bir talihsizlik" ifadelerini kullandı.

Sakan Işık, CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen'in, konuyla ilgili "Biz yeteri kadar karışığız zaten. MİT'e ihtiyaç var mı doğrusu bilmiyorum" şeklindeki açıklaması için ise "İlk cümle saçma olunca ondan sonraki her şey ironiye dönüşüyor. Bunların üzerinde de daha fazla yorum yapmamak lazım" diye konuştu.

Açıklamasının ardından bir vatandaş Bakan Işık'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çekilmiş fotoğrafı hediye ettirdi. Işık, ziyaret ettiği köylerde vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber