Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 29 Temmuz 2014 - 18:23 Yorum: 0

CHP Genel Sekreteri Tekin Bodrum'da

Gürsel Tekin:

CHP Genel Sekreteri Tekin Bodrum'da

MUĞLA (AA) - CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Bir siyasetçi olarak söylüyorum, siyaset çok kirli. Kirlenmiş bu siyaseti temizlemediğimiz sürece Türkiye'de demokrasinin, özgürlüklerin olması mümkün değil" dedi. 

CHP Bodrum İlçe Başkanlığı'nda partililerle bayramlaşan Tekin, burada yaptığı konuşmada, medyanın prangalandığını, insanların kendini özgürce ifade edemediği bir dönemden geçildiğini savundu. 

TRT'yi eleştiren Tekin, "76 milyon yurttaştan aldığınız vergilerle 16 tane kanal sizin yayınlarınızı yapıyor. Sonra dönüp partimizin adında adalet var diyorsunuz. Batsın adaletiniz. Bu mu adaletiniz" diye konuştu. 

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendiren Tekin, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu seçimin en önemli nedenlerinden bir tanesi dış politika konusu. 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde Türkiye'nin gücünü bütün dünya bilir. Bırakın uçağımızın düşürülmesini uçan kuşumuza bile yan bakamazken şimdi bu ülkenin uçağı düşürülüyor, 53 vatandaşı öldürülüyor. Devlet adına görev yapan 49 insanın rehin alındığı bir dönemde cumhurbaşkanlığı seçimi yapacağız. İçerideki sorunlarımızı bir türlü aşarız. Ama dışarıdaki sorunlarımız kısa sürede aşılabilecek sorun değildir. Aynı zamanda çaresiz kalmış bir iktidar, dış politika konusunda ne yapacağını bilmiyor."

Yurt dışındaki seçmenlerin bir kısmının bu dönemde tatile çıktığını yurt dışında yaşayan yaklaşık bir milyon 300 bin yurttaşın oy kullanacağını tahmin ettiklerini ifade eden Tekin, birçok vatandaşın "oyunun çalınıp çalınmayacağı" kaygısıyla oy kullanmayacağını öne sürdü. 

Siyasetin kirlendiğini vurgulayan Tekin, "Bir siyasetçi olarak söylüyorum, siyaset çok kirli. Kirlenmiş bu siyaseti temizlemediğimiz sürece Türkiye'de demokrasinin, özgürlüklerin olması mümkün değil. Basının özgürlüğü de mümkün değildir. Bir iş adamı ülkenin Bakanlar Kurulu'nun 3'te birini rehin alıyor. Bu dünyanın hiçbir yerinde görülmüş bir tablo değildir. Yolsuzluklarla rehin alan o şahsın kurtarılması için bütün kurumlar alt üst edildi" dedi. 

- "Nerede mağduriyet, nerede sorun varsa CHP oraya gitmek zorunda kalıyor"

Güçlü medya ve sendikaların ortadan kaldırıldığını iddia eden Tekin,  "Bunlar ortadan kaldırılınca bunların tamamının adına görev yapacak bir kurum var o da CHP. CHP'ye çok önemli görevler düşüyor. Nerede mağduriyet, nerede sorun varsa CHP oraya gitmek zorunda kalıyor. Bu iktidar yarın mağdur olursa CHP yanında olacaktır. Bütün bu süreçte CHP olarak üzerimizde çok büyük sorumluluk var. Sadece parti görevi değil bütün sivil toplum kuruluşlarının da görevini yapan siyasi bir kuruluşuz" diye konuştu. 

Tekin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "İffet çok önemli. Kadın için de bir süstür iffet, erkek için de bir süstür. Kadınsa o da iffetli olacak. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak" sözlerine değinerek, şunları kaydetti: 

"Türkiye Cumhuriyeti'nin namusunun rehin alındığı bir dönemde çıkıyorsunuz, kadınların nasıl davranacağını, nerede gülüp gülmeyeceğini siz tarif ediyorsunuz. Bizim kadınlarımız hep, inadına gülecektir. Bülent Arınç, konsolosun annesinin Bursa'da sabaha kadar nasıl ağladığını gidin görün. Her ay onlarca, yüzlerce kadının intiharını görmeyeceksiniz ama insanların nasıl yaşayıp yaşamayacağını, nasıl gülüp gülmeyeceğini siz tarif edeceksiniz. Hep beraber güleceğiz. Bülent Arınç'a ve AKP'ye rağmen güleceğiz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber