Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 14 Aralık 2017 - 13:48 Yorum: 0

CHP Grup Başkan Vekili Altay: "Türkiye derhal, hiç vakit kaybetmeden Doğu Kudüs’te Filistin büyükelçiliğini açmalıdır"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Engin Altay, Türkiye'nin hiç vakit kaybetmeden Doğu Kudüs'te Filistin Büyükelçiliğini açması gerektiğini...

CHP Grup Başkan Vekili Altay: 'Türkiye derhal, hiç vakit kaybetmeden Doğu Kudüs’te Filistin büyükelçiliğini açmalıdır'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Engin Altay, Türkiye'nin hiç vakit kaybetmeden Doğu Kudüs'te Filistin Büyükelçiliğini açması gerektiğini söyledi.

CHP Grup Başkan Vekili Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Kudüs ile ilgi alınan kararın İstanbul'da kalmaması gerektiğini belirterek, "Dün İslam İşbirliği Teşkilatının çalışmalarını sürdüğü sırada gene Türkiye Büyük Millet Meclisinde bu sefer üç siyasi parti hem İslam İşbirliği Teşkilatına hem de dünya kamuoyuna Doğu Kudüs'ü bağımsız Filistin Devleti'nin başkenti olarak tanımaya davet etmiştik. Bunun neticesinde İslam İşbirliği Teşkilatı kararı bizi rahatlattı. Hükümetten de beklentimiz var. Hem bizim hem Müslüman dünyasının beklentileri var. Türkiye Cumhuriyeti'nin Tel Aviv'de büyükelçiliği, Kudüs'te de başkonsolosluğu var. Türkiye derhal hiç vakit kaybetmeden Doğu Kudüs'te Filistin büyükelçiliğini açmalıdır. Her türlü sosyal, parlamento desteğine hazırız" ifadesini kullandı.

Türkiye-ABD ilişkilerine ilişkin olarak Türkiye'nin ABD'nin maşası, askeri üssü olmadığını söyleyen Altay, "Hiç şüphesiz Amerika Birleşik Devletleri'nin Fetullah Gülen terör örgütümün ele başısını orada tutması, Zarrab davasında Türkiye'yi mahkum edecek bir strateji kabul edilemez" diye konuştu.

Büyüme rakamlarına ilişkin ise Altay, "Orta yerdeki büyüyen pastayı, 80 milyonla paylaşmamız lazım. Madem uzun zamandan sonra büyük bir büyüme gerçekleştirdik. Bu büyümeden herkes faydalansın, herkesi sevindirsin. Asgari Ücret Komisyonuna sesleniyoruz. Asgari ücreti en az 2 bin lira yapmamak için sebep yok. Büyüyen AK Parti, hükümet değil, ekonomi. O halde bunu herkese hissesi nispetinde dağıtmak hükümetin ahlaki, iktisadi, sosyal görev ve sorumluluğudur" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu'nun Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerine ilişkin soruya Altay, "Cumartesi günü bütçesi var. Genel Başkanımıza tehdit etmesi siyasette kabul edilebilir değil. Siyasetçiler birbirleriyle münakaşa ederler, sert tartışmalar olur. Devletin emniyet gücünü, jandarmasını, Milli İstihbarat Teşkilatını elinde bulunduran bir hükümet yetkilisinin ana muhalefete "sen bittin" demesi, bir talimat niteliği taşır ki bu demokraside sözün bittiği yerdir" karşılığını verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber