Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 28 Mart 2017 - 16:58 Yorum: 0

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök:

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Levent Gök, "Cumhurbaşkanı sonunda "hayır" kampanyasına katılanların terörle ilgisinin olmadığını anlamış...

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök:

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Levent Gök, "Cumhurbaşkanı sonunda "hayır" kampanyasına katılanların terörle ilgisinin olmadığını anlamış bulunmaktadır. "Hayır" veren de, "evet" veren de bu ülkenin eşit yurttaşıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "hayır" çadırına gitmesini önce "Yani şimdi Cumhurbaşkanı teröristlerin çadırına mı gitmiş" ifadeleriyle değerlendiren Levent Gök, bu olaydan memnuniyet duyduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanı sonunda "hayır" kampanyasına katılanların terörle ilgisinin olmadığını anlamış bulunmaktadır. "Hayır" veren de, "evet" veren de bu ülkenin eşit yurttaşıdır. Sayın Cumhurbaşkanının bu görüşe; uzun zamandır "hayır" diyenler teröristlerle işbirliği yapıyor sözünden bugün "hayır" standını ziyaret etme aşamasına gelmesinden büyük bir memnuniyet duyuyorum. Cumhurbaşkanı bugün hayırlı bir iş yapmıştır" dedi.

Gök, Cumhurbaşkanı ve Meclisin kendini fesih etmesi veya yenilenmesi tartışmasına ilişkin, "Yeni getirdikleri Anayasa değişikliğindeki hem Cumhurbaşkanına hem de beşte üç çoğunlukla Meclise seçimlerin yenilenmesi karar verme yetkisi fesih yetkisidir. Türk Dil Kurumu'na baktığımızda fesih kelimesinin bozmak, dağıtmak anlamına geldiği, kullanıldığı çok açıktır. Bu arada Cumhurbaşkanı meseleyi başka bir mecraya çekerek, Genel Başkanımızla sanki bir seçim mücadelesi yapıyor görüntüsü veriyor. Sayın Genel Başkanımıza cevap vermek niye size düşsün? O AKP Genel Başkanının işi" şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak'ın Meclis'te yaptığı konuşmalardan örnekler veren Gök, "Meclis'in yenilenmesi Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın ve Mehmet Parsak'ın ve Burhan Kuzu'nun dediği gibi fesih yetkisidir. Çünkü Meclis kapatılıyor ve bir başka seçime götürülüyor. Kapatılan ve seçime götürülen Meclis artık seçimden sonra eski üyelerle oluşan bir Meclis değişir. Yeni bir irade ortaya çıkacaktır. Önceki yetkiyi ortadan kaldıran yetki de kelimenin tam anlamıyla fesih yetkisidir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanını tarih bilmemekle eleştiren Levent Gök, "Anayasa değişikliği ile Başbakanlığı kaldırıyorsun. Hani tarihe sahiptin? Atatürk Osmanlı'dan gelen sistemi korudu. Başbakan, Sadrazam. Gensoruyu kaldırıyorlar. Muhalefetin iktidarı denetlemesi için en önemli kullanması gereken araçların biri olan gensoru, Cumhuriyetimizin öncesinde de var. Abdülhamit zamanında da var. Atatürk Meclisi korumayı başarabilmiş bir lider. Abdülhamit zamanında düşen Kamil Paşa hükümeti var. Atatürk, Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlığın birleştirilmesine karşı olan lider. Atatürk bu teklifi görme imkanı olsaydı, "Hadi oradan, işinize bakın" derdi" dedi.

Levent Gök, "Referandumdan geçerse, atanacak başkan yardımcılarının meşruiyetini nereye dayandıracaksınız? Hodri meydan. Ucube garabet bir teklifle çırpınıyorlar. Halka "evet'i anlatamıyorlar. Hukuk devletinde hukuki belirlilik olur. Başkan yardımcısı sayısı belli değil. Hukuki birliği ortadan kaldıran bir düzenleme" şeklinde konuştu.

Adil Öksüz ile ilgili sordukları sorulara cevap alamadıklarını söyleyen Gök, "Böylesine önemli derecede darbe teşebbüsünün en kilit ismi olan bu şahıs ile ilgili üstü örtülen konular bulunmaktadır. Adil Öksüz'ün siyasi ayağı var" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber