Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 21 Şubat 2020 - 16:23 Yorum: 0

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay:

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Altay, "Birleşmiş Milletler'de bir ateşkes kararı alamamış olması, Rusya'nın rezerviyle ateşkes kararı...

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay:

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Altay, "Birleşmiş Milletler'de bir ateşkes kararı alamamış olması, Rusya'nın rezerviyle ateşkes kararı alınmamış olması yeni büyük sorunların habercisi olarak düşünülmeli. Türkiye diplomatik olarak yeni hamle tezlerini masaya koyabilmeli" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Altay, TBMM'de İdlib konusunda basın toplantısı düzenledi. Altay, Suriye tezkeresine "evet" dediklerini hatırlatarak, "Askerimiz oradaydı, gözetleme noktalarında askerimizin güvenliği tehdit altındaydı. CHP her zaman olduğu gibi yapıcı bir tutum anlayışıyla askerimizin canı yanmasın diye "evet" derken kimi gönderilerimizi sıraladık. Üç hassasiyete vurgu yaptık. "Türkiye Cumhuriyeti Ortadoğu'daki hak ve menfaatleri hassasiyetimizden" dedik. "Türkiye Cumhuriyeti itibarına halal gelmesin" dedik. Mehmetçiğin kalına zarar gelmesin burnu kanamasın onun için "evet diyoruz" dedik. Soçi'de masaya otururken Türkiye, Suriye ile bir anlamda masaya oturmuştu" dedi.

Altay şöyle konuştu:

"Türkiye Suriye arasındaki uzun sınırın güvenliği açısından, göçmen sığınacak terörist sızmasının önlenmesinin tek yolu Suriye'de güvenli ortamdır. Birleşmiş Milletler'de bir ateşkes kararı alamamış olması, Rusya'nın rezerviyle ateşkes kararı alınmamış olması yeni büyük sorunların habercisi olarak düşünülmeli. Türkiye diplomatik olarak yeni hamle tezlerini masaya koyabilmeli."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber