Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 24 Haziran 2016 - 12:43 Yorum: 0

CHP Grup Başkanvekili Özel:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, "İngiltere'nin çıkmasıyla, Avrupa'nın farklı bir birliktelik, yapılanma, daha hızlı yol...

CHP Grup Başkanvekili Özel:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, "İngiltere'nin çıkmasıyla, Avrupa'nın farklı bir birliktelik, yapılanma, daha hızlı yol alma, daha güçlü entegrasyon olabileceği ifade ediliyor" dedi.

Özel, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Asla teröre taviz vermeyiz. Teröristler kadar onurlu ve gururlu olmazsak, karşısına dikilmezsek, bu ülkede büyük bir kırılma olur" sözlerini hatırlatarak, "O bunları söyledikten saatler sonra bir yerde 6 şehidimiz var, bir yerde 2 şehidimiz var. Devletin başı kendi seviyesini ve ülkedeki hitap ettiği vatandaşların seviyesini teröristlerin seviyesine göre ölçekleyen, buna göre kalibre eden, kendi onur ve gurur seviyesini onların seviyesine çıkarmamız gerektiğini söyleyen saçma sapan bir açıklamada bulunuyor. Açıklamanın hepsini okuduğunuzda Ahmet Kaya şarkısı gibi nereden baksan tutarsız, ahmakça. Bu dili kınıyoruz. Cumhurbaşkanı'nın bu sözlerini hızla düzeltmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İngiltere'deki Avrupa Birliği referandumuna ilişkin soruya Özel, "İki ana tez var. Avrupa Birliği projesinin, birlikteliğin, hayalinin sekteye uğratacağı yönünde. Para biriminde, vizede ortak hedeflere yürüme konusunda yürümekte olan bir reaksiyonu yavaş adımı olan İngiltere'nin veya Avrupa Birliğinin zayıf olan İngiltere'nin bu işin çıkmasıyla Avrupa'nın farklı bir birliktelik, yapılanma, daha hızlı yol alma, daha güçlü entegrasyon olabileceği ifade ediliyor. İngiltere'deki referandum Avrupa'da kimleri hareketlendirdi? Avrupa'daki çeşitli ülkelerdeki Avrupa birliği karşıtı, muhafazakar, milliyetçi, faşist partiler "evet biz de çıkmalıyız" dedi" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber