Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 19 Eylül 2018 - 16:03 Yorum: 0

CHP Grup Başkanvekili Özel: "(CHP) Atatürk’ün bu vasiyetine sahip çıktı, şimdi ona el atmaya çalışıyorlar"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, "(İş Bankası) Atatürk, CHP'ye para bırakmadı. CHP, Atatürk'ün bu vasiyetine sahip çıktı,...

CHP Grup Başkanvekili Özel: '(CHP) Atatürk’ün bu vasiyetine sahip çıktı, şimdi ona el atmaya çalışıyorlar'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, "(İş Bankası) Atatürk, CHP'ye para bırakmadı. CHP, Atatürk'ün bu vasiyetine sahip çıktı, bugün dünyanın 121., Türkiye'nin birinci bankası, en büyük ve itibarlı bankası ortaya çıktı. Şimdi ona el atmaya çalışıyorlar" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özel, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Özel, İdlib mutabakat metninin İngilizce ve Rusça iki nüsha hazırlandığını belirterek, "Türkiye ve Rusya bir metin imzalıyor. Bu metin sadece Rusça ve İngilizce. Rusya ile imzalandığı metin Rusların dili Rusça ise, Türkiye'nin dili hangisidir? Türkçe'nin olmadığı bir metni nasıl imzaladınız? Putin, Türkçe ve İngilizce bir metni imzalar mıydı? Putin böyle bir metni kabul eder miydi? Rusya ile imzalan bir anlaşma Türkiye Cumhuriyeti'nin imzaladığı. Türkçe, Rusça ve İngilizce dillerinde, her bir metin aynı etkide düzenlenmiştir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlandığına dikkat çeken Özel, "Bugün Türk pasaportunun değeri dört ila altı kat düşürülmüştür. Eskiden altı katı para koyan bankaya üç yıl sonra Türk vatandaşı olabiliyordu. 2008'de bir dolar 1.28 TL iken, bugün 6.28 TL. Bir paragraf yazı, dokuz kere Amerikan doları. Niye Türk parası yazmıyorsun? Herkesin kendi parasında getirebilir, Türkiye'de Türk parasına çevirebilir. Dolardan vazgeçmiyor, dolara karşı çıkmıyor" şeklinde konuştu.

Ulaştırma Bakanlığının 3. havalimanı açıklamasını değerlendiren Özel, Atatürk Havalimanı'nın Cumhurbaşkanlığı'na özel bir havaalanı olacağını iddia etti. Özel, "İstanbul Havalimanı'nın adını Atatürk'ten başka bir şeye çeviriyor musun, çeviriyorsun. Yeni havalimanının adını ne koyacaksınız?" diye konuştu.

Özel, işçilerin el yazısı ile yazdığı isteklerine değinerek, "Adam eliyle yazmış. Diyor ki; "Eyleme katılan arkadaşlar işten çıkartılmasın. Habersiz işten atmalar iade edilsin. Servis sorunu çözülsün" demiş. "Yatakhane, tuvalet temizlikleri yapılsın, tahta kurusu sorunu çözülsün'. "Altı aydır maaş almayan arkadaşlar memleketlerine gittiler, onların ödemesi yapılsın." "İşçiler ve foremenler aynı yerde yemek yesin." Oradaki işçilerin tamamı AKP'lidir" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un açıklamalarına değinen Özel, "O zaman başka parti yoktu, doğru. Ama Hazine vardı. Atatürk Hazine'ye bırakacaktıysa, bırakırdı. O zaman kamu vardı, devlet vardı. Atatürk, CHP'ye para bırakmadı. CHP, Atatürk'ün bu vasiyetine sahip çıktı, bugün dünyanın 121., Türkiye'nin birinci bankası, en büyük ve itibarlı bankası ortaya çıktı. Şimdi ona el atmaya çalışıyorlar. Sen bu bankayı niye elliyorsun? Ama İş Bankası'nın hisseleri değer kaybediyor, dolar yükselişe çıkıyor, İş Bankası gibi bir dünya markası sıkıntıya sokulmaya çalışılıyor. Atatürk vasiyet bırakmış, ilki büyük eserim dediği "Cumhuriyet Halk Partisi yönetsin" diyor, yıllardır sıkıntı yok, ne bankanın yönetimine karışırız, ne bir şey. Atatürk'ün vasiyetini yerine getiririz" dedi.

AK Parti ile MHP'nin yerel seçimlerde ittifak yapıp yapmayacağı konusuna ilişkin Özel, "Milliyetçi Hareket Partisi 7 Haziran'da aldığı oyların altıda birini alabildi. Yerelde ittifak hesaplarını tutmayacağını göstergesidir. MHP kendini AKP'ye yüzde 10'luk oyla, yereldeki başarı ile pazarlıyor ama MHP o MHP değil. MHP kendince "akıllıca" taktik izlediğini düşünerek, AK Parti'nin kendi oylarını pazarlıyor. Ama sahada MHP ile AK Parti tepede ittifak da yapsa, kontrat da yapsa, çıkıp toplumun önünde birbirlerine yeminde de etseler, MHP'nin "Bizim seçmenimiz" dediği seçmen 2014'te kalmıştır. MHP tepede ittifak yaparken, o seçmenle bizim gönül ittifakımız zaten vardır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber