Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:53 İstanbul’da sabah saatlerinde sağanak yağış etkili oldu06:47 Cemevlerinin Aydınlatma Giderlerinin Ödenmesine Dair Yönetmelik Resmi Gazet...06:11 Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Seçme Kararı Resmi Gazete’de06:10 Kurtuluş Savaşı’nda hizmetleri tespit edilen gazilerin mirasçılarına “İstik...05:56 Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de03:39 Aksaray’da nefes kesen polis-hırsız kovalamacası kamerada02:31 Direksiyon hakimiyeti kaybeden otomobil sürücüsü aydınlatma direğine çarptı...02:12 Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı02:01 Bursa’da 500 polisle ’huzur’ uygulaması: 14 kişi yakalandı01:55 Kırıkkale’de ambulans ile ticari taksi çarpıştı: 4 yaralı01:54 Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti01:36 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde kamyonet ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı01:26 Dörtyol’da 3 yıl 1 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:25 İskenderun’da kasten yaralama suçundan 1 kişi tutuklandı01:24 Dörtyol’da 23 yıl 9 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:23 Hatay’da 150 bin TL’lik çeşitli eşya çalan 2 şüpheli yakalandı01:22 Hatay’da hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı01:21 İskenderun’da çeşitli suçlardan aranan 9 şahıs yakalandı01:16 Ankara’da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu01:10 Feyyaz Uçar: “Teknik direktör arayışımızı 1-2 hafta içerisinde başlatacağız...
Siyaset 23 Ağustos 2016 - 15:24 Yorum: 0

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, "6 milyon oy almış, Meclis'te grubu bulunan bir partinin, anayasa görüşmelerine, liderler zirvesine...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, "6 milyon oy almış, Meclis'te grubu bulunan bir partinin, anayasa görüşmelerine, liderler zirvesine çağrılmamasını tekzip edilmemesini doğru bulmuyoruz" dedi.

Özel, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Özel, Meclis'in kapatılmasını eleştirerek, "Bu Meclis niye kapalıdır? Sorulacak başka soru varsa, Gaziantep'te hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yasını tuttuğumuz şu günlerde, geçen sene IŞİD Suruç'a saldırdığında Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdık, AKP, MHP birlikte IŞİD terörünü araştırmayı reddettiniz. Bugün sorulacak başka soru, Ankara Gar katliamından sonra terörü dört parti birlikte araştıralım diye verilen önergeleri neden reddettiniz" ifadelerini kullandı.

Dış politika ile ilgili gelişmelerin yaşandığını hatırlatan Özel, "IŞİD'e sınır komşusu olduktan sonra IŞİD'i sınırdan atmaya çalışıyoruz. Kobani ve Afron kantonlarının birleşmesinden ulusal çıkarlarımız zarar göreceği için obüslerle uzun menzilli atışlar yapmak suretiyle buna engel olunmaya çalışılmıyor. Bugün gelinen noktada dönüp dolaşıp Numan Kurtulmuş'un "Başımıza ne geldiyse hatalı Suriye politikasından geldi" tespitinin altına imza atmak lazım" şeklinde konuştu.

Dış politikada yanlışın Suriye'de barışa tehdit olduğunu ifade eden Özel, bazı grupları desteklemenin Türkiye'nin dış politikasına yardım etmeyeceğini ifade etti.

Özel, HDP'nin zirveye çağrılmamasına ilişkin olarak, "6 milyon oy almış, Meclis'te grubu bulunan bir partinin, anayasa görüşmelerine, liderler zirvesine çağrılmamasını tekzip edilmemesini doğru bulmuyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi hükümetin bu hareketini doğru olarak değerlendirmemektedir. Orada yok sayılan bir parti değil, o partiye oy verenlerin iradeleri olur" dedi.

Başbakan'ın sözlerine ilişkin soruya ise Özel, "Bizim saraydan talimat alma gibi bir durumumuz yok. İkincisi saraydaki o toplantıda HSYK konusunda bir mini anayasa paketi değişikliği Sayın Genel Başkanımız tarafından ifade edilmiş, diğer liderler tarafından kabul edilmiş" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber