Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 13 Eylül 2016 - 13:13 Yorum: 0

CHP heyeti MHP’yi ziyaret etti

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrası ile ilgili, "Burada önemli olan şu an içinde bulunduğumuz şartlarda...

CHP heyeti MHP’yi ziyaret etti

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrası ile ilgili, "Burada önemli olan şu an içinde bulunduğumuz şartlarda ne yapmamız gerektiği. Sorgulayıcı tavırlarımızı ve bazı hırslarımızı ertelemek durumundayız" dedi.

Kurban Bayramı'nın ikinci gününde gerçekleşen partiler arası bayramlaşma ziyareti kapsamında CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran başkanlığında heyet, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi'ni ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran, bayramın huzur, kardeşlik demek olduğuna vurgu yaparak, "Bayramlar barışın müjdeleyicisidir, küslükler biter, umut tazelenir. O utanç gecesinde verdiğimiz canlardan dolayı onların ailelerinin acıları bizim umutlarımıza gölge düşürdü. Bir darbe engellenirken adeta başka bir darbe yapılıyor. Birçok insan suçunu bilmeden ya tutuklandı ya da işten çıkarıldı. 15 Temmuz darbe girişimi hangi parametrelerle ortaya çıktı buna bakmak lazım. Fırat'ın kıyısında kurt kuzuyu kaparsa bunun sorumlusu kimdir? demişler "Hz. Ömer" diye cevap vermişler buna bakmak lazım. Biz her türlü terör örgütüne karşı demokrasinin yanında durduk. Uzlaşıcı politikayı Türkiye'ye gösterdik fakat bundan sonraki yaşanacak süreç çok önemli. Bizim bundan ders almamız, bundan sonraki aşamayı da o şekilde devam ettirmemiz lazım. Yeni mağdurların ortaya çıkmaması lazım, çocuklarımız için endişeliyiz. Vatandaşın durumu ne olacak diye sormak lazım. Tüm muhalefet olarak bunu takip edeceğiz elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Karakaya ise Cankurtaran'ın değerlendirmelerine katıldığını belirterek, "Değerlendirmelerinize katılıyoruz, Türkiye bugünlerde iyi bir süreçten geçmiyor. O akşam MHP olarak bu kalkışmanın farkına vardığımız andan itibaren Genel Başkanımızın sözlü bir açıklaması oldu. Toplumdaki o ilk anlarda yaşanan şokun atlatılmasına yardımcı oldu. Biz hiçbir siyasi kaygıyı gözetmeden önce ülkem, milletim, sonra partim anlayışıyla tavır, davranışlarımızı şekillendirdik. Herkesin kendi üzerine düşen dersi çıkarması gerekiyor. Terör örgütü olarak adlandırdığımız bu yapılandırma dışarıdan ithal edilmedi sonuçta. Burada önemli olan şu an içinde bulunduğumuz şartlarda ne yapmamız gerektiği. Sorgulayıcı tavırlarımızı ve bazı hırslarımızı ertelemek durumundayız. MHP olarak hata ve yanlışların yapılmaması, yapılmış olanlardan bir an önce geri dönülmesi konusunda yapılması gerekenleri yapmaya çalışıyoruz. Haksızlığa uğrayanların olduğunu, olabileceğini biliyoruz. Biz CHP'de olduğu gibi partimizin kapısından içeri giren vatandaşları dinliyoruz, bilgilerini alıyoruz. Hem olayların arka tarafında hangi işlemler yapılıyor onu takip etmiş oluyoruz. Bizlerin siyasetçi olarak her türlü alternatifi dikkate alarak daha sağduyulu ve hiçbir vatandaşımızın haksızlığa uğramaması için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Görüşmenin gündeminde ise 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ operasyonları yer aldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber