Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Temmuz 2020 - 17:56 Yorum: 0

CHP İl Başkanı Kiraz 37. Olağan Kurultayını Değerlendirdi

Geride bıraktığımız hafta sonu Cumhuriyet Halk Partisi’nin 37. Olağan Kurultayını Ankara Bilkent Odeon Salonunda gerçekleştirdik. Kurultay ile ilgili değerlendirme yaparken şunları söylemek gerekiyor;

CHP İl Başkanı Kiraz 37. Olağan Kurultayını Değerlendirdi

KİRAZ, AĞBABA BİR KEZ DAHA GURUR KAYNAĞIMIZ OLDU.

Geride bıraktığımız hafta sonu Cumhuriyet Halk Partisi’nin 37. Olağan Kurultayını Ankara Bilkent Odeon Salonunda gerçekleştirdik. Kurultay ile ilgili değerlendirme yaparken şunları söylemek gerekiyor;

OLAĞANÜSTÜ BIR KURULTAY GERÇEKLEŞTİRDİK.

 Birincisi hem ülkenin içerisinde geçmiş olduğu şartları düşündüğümüzde pandemi koşullarını değerlendirdiğimizde bu zor şartlarda olağanüstü görkemli ve güzel bir kurultay gerçekleştirdik. Çünkü herkesin rahatlıkla kendine ayrılan alanda kurultayı izleyebildiği, dışarıda herkesin kurultayı takip edebildiği, dev ekranlarda bölgede bulunan herkesin yakından takip ettiği bir kurultay gerçekleşti. Elbette ki kurultayda kurultay delegelerinin salonu ayrı belirlenmişti, oylama alanları daha sterilizeydi, bunun yanında onur üyelerinin yer aldığı alan, halkın izlemesi için oluşmuş alan, basın temsilcilerinin kurultayı takip etmesi için alanlar mevcuttu. Ayrıca Parti Meclisine aday olan, Yüksek Disiplin Kuruluna aday olan arkadaşların kendilerini tanıtmak için stantlarını kurduklarını alanlar oluşturulmuştu. Özetle kurultayın olağanüstü bir kurultay olduğunu söyleyebiliriz.

UMUT VADEDEN İKTİDAR KURULTAYIYDI.

Cumhuriyet Halk Partisi kurultayları çok büyük anlamlar ifade ediyor. Son yapmış olduğumuz kurultayda büyük bir umut vadeden, büyük bir gelecek vadeden bir kurultay oldu. Yerel seçimlerden sonra özellikle Cumhuriyet Halk Partisi’nin millet ittifakı ile birlikte sağlamış olduğu büyük başarıdan sonra bütün gözler Cumhuriyet Halk Partisi’nin üzerine dönmüş gözüküyor. Bu kurultay da çok net gördük, algıladık. Halkın umdu sadece Cumhuriyet Halk Partisi şuanda. Ve buna cevap verebilecek çok güzel bir kurultay gerçekleştirdik. Demokratik bir ortamda kurultay gerçekleştirdik. Bu anlamda kurultayı gerçekleştiren Genel Merkezimize bu organizasyonu başarıyla tamamladığı için bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.

KILIÇDAROĞLU SON KURULTAYLARIN EN YÜKSEK OYUNU ALDI.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu son zamanlarda göstermiş olduğu performansıyla, yerel seçimlerdeki başarısıyla, ittifakları kurmadaki becerisiyle, Adalet Yürüyüşü’nde ortaya koymuş olduğu direnç ile bu kurultaya da damgasını vurdu ve geçerli olan 1251 oyun tamamını alarak belki son yılların en yüksek oyunu alarak yeniden Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı seçildi. Bütün delegelerimiz, 81 il başkanımız Genel Başkanımıza imza vermişti. Bütün kadrolarımız Kılıçdaroğlu’nun liderliğine inanmaktaydı ve bu kurultay iradesiyle de tescillenmiş oldu. Şimdi onun liderliğinde onun önderliğinde halka verdiğimiz söz yerine getirmek için yolumuza devam edeceğiz. Bu halka verdiğimiz sözde elbette ki Genel Başkanımızın sözü Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapma sözüdür. Bu sözümüzün arkasında duracağız. Bu kurultay Malatya için büyük anlamlar ifade ediyor. Malatya Milletvekilimiz, kurultaya da Genel Başkan Yardımcısı olarak katılan Sayın Veli Ağbaba çok uzun süredir Genel Merkezde yürüttüğü başarılı çalışmalarla çok yüksek bir oy oranıyla seçildi. Büyük bir başarı elde etti. Tabii ki bu Malatya açısından önemli ve örgütümüz açısından onur ve gurur verici bir durum. Başka illerde siyaset yapan birçok Malatyalı da bu listelerde yer buldu.

LİSTEDE BIRÇOK MALATYALI YER ALDI.

Malatyalı olup listeye giren bütün arkadaşlarımızı kutluyorum.

Önümüzdeki günlerde Sayın Genel Başkanımız bu seçilme oranlarını da göz önünde bulundurarak yeniden genel başkan yardımcılarını ve bir bütün olarak da myk’yı belirleyecektir. Kurultayda en yüksek oyu alması için vermiş olduğumuz bu mücadeleyi elbette milletvekilimizi genel başkan yardımcılığına devam etmesi için de vereceğiz.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu uzun süredir Malatya’yı önemsediğini ve burada bir genel başkan yardımcısı olması gerektiğini ifade ediyor. Önümüzdeki dönemde de böyle olacaktır. Biz genel başkanımızın bakış açısına sonuna kadar güveniyoruz.

Ülkenin önemli sorunları var. Her gün üzerimizde ağırlaşan ciddi problemlerimiz var. Yoksulluk artıyor. İşsizlik çoğalıyor. Ekonomi kötüye gidiyor. Çiftçi, köylü isyan ediyor. Esnafı, memuru ciddi geçim sıkıntısı yaşıyor. Toplumun tüm kesimlerine baktığımızda bir huzursuzluk bir mutsuzluk var. Bu kurultayla birlikte ivme kazanan, yerel seçimlerdeki kazanmış olduğu başarıyı bu kurultayla umut olduğunu gösteren Cumhuriyet Halk Partisi kadroları önümüzdeki dönem Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarını kuracaktır. Hep birlikte toplumun bütün sorunlarının çözüldüğü bir yapıyı daha mutlu daha huzurlu insanların yaşadığı bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz ve hep birlikte destek vereceğiz.

Sayın Genel Başkanımız başta olmak üzere, Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba ve tüm seçilen partililerimizi, yol arkadaşlarımızı yürekten kutluyor, hepsine başarılar diliyorum.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber