Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Eylül 2016 - 16:33 Yorum: 0

CHP İl Başkanı Kiraz’dan eğitim eleştirisi

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının sorunlarla başladığını söyledi.

CHP İl Başkanı Kiraz’dan eğitim eleştirisi

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının sorunlarla başladığını söyledi.

2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlaması ile ilgili bir değerlendirme yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "İlk güne baktığımızda gerçekten eğitim sisteminin tam anlamı ile altüst olduğunu, eğitim sisteminin tam anlamıyla çöktüğünü çok net bir şekilde gördük" dedi.

Son yılların en kötü eğitim-öğretim yılına başlandığını belirten Kiraz, "4+4+4 eğitim sistemi en başından beri öğrenciler, veliler ve eğitimciler için kabus olmaya devam ediyor. Bu eğitim sisteminin biran önce değiştirilmesi gerekiyor. Bu sistem kökünden değiştirilmezse bu sorunların tümünü çözmemiz mümkün değil" şeklinde konuştu.

FETÖ soruşturması kapsamında görevden el çektirilen öğretmenler konusuna da değinen Kiraz "İlk defa bir eğitim sistemi önemli sayıda öğrencinin öğretmensiz okullara başlamasına tanıklık etti. Özellikle son dönemlerde görevden uzaklaştırılan öğretmenler ve bu çerçevede okulların başlamasına denk gelmiş olması sorunları beraberinde getirdi. Bir çok öğretmende mağduriyetlerini bizlere iletiyor. Bir çok öğretmen sorgusuz sualsiz tam okulların açılacağı anda görevden uzaklaştırılmış gözüküyor. Soruşturmanın ne zaman tamamlanacağı ne zaman okullarına dönecekleri konusunda da bir belirsizlik var. Bununda biran önce giderilmesi gerekiyor. Elbette ki terör örgütü ile irtibatlı olan varsa bunun ayrıştırılması gerekiyor. Ama getirip tam okulların açıldığı bir dönemde bunu ayrıştırmaya çalışmak bizlere göre yanlış" şeklinde konuştu.

Hukukun üstünlüğü çerçevesinde açığa alınan öğretmenlerin mutlaka değerlendirilmesinin yapılmasının gerektiğini dile getiren Kiraz, "Bizlere ulaşan çok sayıda mağduriyet var. Baktığımızda bir çoğunun gerçekten hiç bir ilgi ve alakası olmadan görevden uzaklaştırıldıklarını görüyoruz. Bu konuda da mutlaka dikkatli bir değerlendirmenin yapılması lazım" ifadelerine yer verdi.

Eğitimin her alanında ciddi sıkıntıların yaşandığını savunan Kiraz, "Özellikle evlerinden çok uzaktaki okullara gitmek zorunda kalan öğrenciler var, okullarını değiştirmek isteyen öğrencilerin karşılaştıkları sorunlar var. Malatya'da dün veliler 3 yıldır yapılamayan bir okul için eylem yaptılar. Bunun gibi yapılamayan, tamiri bitmeyen okullar var. Bunlarında zamanında aslında çözülmesi gerekiyordu" dedi.

Dün eğitim öğretim yılının yeni başlamasına rağmen partilerine çok sayıda öğrencinin barınma sorunu için başvurduğunu da söyleyen Kiraz, "Yıllardır yurt sorununu çözemeyen bir devlet var. Burs yurt sorununu çözemediğim sürece çocuklarımızı cemaatlerin kucağına atıyoruz. Yıllarca o cemaatlerin kucağına atılan o çocukların ileride yetiştiklerinde ülkenin başına hangi belaları açacağını 15 Temmuz da gördük bundan da acilen ders alınması gerekiyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber