Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 15 Nisan 2014 - 15:03 Yorum: 0

CHP İl Başkanı'na Başbakan Erdoğan'a hakaretten dava

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol hakkında, geçen yıl yaptığı bir basın açıklamasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı

CHP İl Başkanı'na Başbakan Erdoğan'a hakaretten dava

ISPARTA (AA) - CHP İl Başkanı Vedat Şenol hakkında, geçen yıl yaptığı bir basın açıklamasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı.

Alınan bilgiye göre Isparta Cumhuriyet Savcılığı, CHP İl Başkanı Vedat Şenol, geçen yılın aralık ayında düzenlenen bir protesto gösterisinde Başbakan Erdoğan'a yönelik ifadeleri üzerine inceleme başlattı. 

Şenol'un konuşmasına ilişkin kayıtları inceleyen cumhuriyet savcısı Sabri Keskin, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na hakaret edildiği iddiasıyla, Şenol hakkında iddianame hazırladı. Erdoğan'ın mağdur, Şenol'un ise şüpheli olarak gösterildiği iddianamede, CHP'li il başkanı Şenol hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 251/1 maddesi gereğince 2 yıla hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

Isparta Sulh Ceza Mahkemesince kabul edilen davanın görülmesine 18 Haziran'da başlanacak. 

- "Siyasi demeç vermeye yetkiliyim"

Vedat Şenol, gazetecilere yaptığı açıklamada, 17 Aralık operasyonu sonrasında hükümete tepki göstermek amacıyla 28 Aralık 2013 tarihinde bir protesto gösterisi düzenlediklerini belirtti. Konuşmasında hükümeti, hırsızlık ve yolsuzlukları yapmakla suçlayan ifadeler kullandığını kabul eden Şenol, "Bir kurum veya kuruluşta hırsızlık ve yolsuzluk yapılıyorsa, onunla birinci dereceden sorumlu olan o kişi, başındakidir. Yani kendisinin yapıp yapmaması da önemli değildir. Hükümetin içinde bu yolsuzluklar yapılmıştır" dedi. 

Gösterinin ardından 31 Mart'ta "Başbakana hakaret" ve "Hükümeti alenen aşağılamak" suçlarından hakkında dava açıldığını anlatan Şenol, "Hükümeti alenen aşağılamak" suçundan takipsizlik kararı verildiğini, ancak Başbakan Erdoğan'a hakaret suçunu işlediği gerekçesiyle kendisi hakkında dava açıldığını kaydetti. 

İl başkanlarının genel başkanları adına siyasi demeç vermeye yetkili olduğunu ifade eden Şenol, konuşmalarının siyasi olduğunu sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber