Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Ağustos 2016 - 12:23 Yorum: 0

CHP İl Başkanlığı’ndan AK Parti’ye ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Feyzullah Keskin ve beraberindeki heyet, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden'i parti binasında ziyaret etti.

CHP İl Başkanlığı’ndan AK Parti’ye ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Feyzullah Keskin ve beraberindeki heyet, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden'i parti binasında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, "Farklılıkları zenginlik olarak görürsek, birlikte yaşamayı sağlarsak güzel olan odur. Bunu sağlayamadığımız sürece zaten bir anlamı olmaz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak zaten kuruluş felsefemiz Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ile beraber bize verilen misyonda budur. Misyona uygun bir vizyon oluşturmaya çalışıyoruz. 15 Temmuz gecesi hiç hoş olmayan ve bırakın Türkiye'de insanların yaşadığı bir yerde bir darbenin oluşturulması o ülkenin 50 yıl daha geriye gitmesi demektir." dedi.

CHP'nin darbelerden her zaman ıstırap çektiğini kaydeden Keskin, "Biz CHP olarak darbelerden her zaman ıstırap çekmiş ve daima sıkıntı yaşamış bir partiyiz. 15 Temmuz darbesi bir partiye veya bir kişiye yapılan eylem değildir. Eğer bu boyuta bakarsak tablonun küçük resmini görürüz. Artık şu bir gerçek ki emperyalist güçlerin Türkiye üzerinde oynadıkları oyun ve kullandıkları maşalarda ortaya çıkmaya başlıyorlar. 15 Temmuz Türkiye'ye karşı yapılan bir darbeydi. Biz de Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşı olarak bizlere karşı yapılan bir darbe gördüğümüz için olabildiği kadar ilk günden itibaren karşısında olmaya çalıştık. Demokrasimize karşı yapılan eylemde hep birlikte olduk. Hayır bildiğinizde şer, şer bildiğinizde hayır vardır. Bu şer, bizim bir arada yaşama zorunluluğumuzu bir kez daha ortaya çıkardı. Eğer bir farklılıklarımızla bir arada yaşamazsak yarında farklı bir şekilde karşımıza gelecekler. Konu vatan olunca, sağcısı, solcusu, Türk'ü, Kürt'ü, Alevisi hiç kimse birbirlerinin o özelliklerine bakmadan tek yumruk olarak bayrağın altında hem Cumhuriyetine hem de demokrasisine sahip çıktı." ifadelerini kullandı.

"Herkes birbirine sarıldı ve kucaklaştı"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden de, "Partimiz ve genel başkanımız bütün kanunları her haftada olsa genel başkanınıza bilgi veriyorlar. Yalnız ana muhalefet partisine de değil, Milliyetçi Hareket Partisi'ne de bu bilgileri veriyorlar. Bu demektir ki, alacağımız kararları yalnız başımıza değil, sizlerin ve bütün muhalefetin desteği ile beraber kararların alındığını veya alınmadığını gösteriyorlar. Az çok tahmin ettiğimiz için söyleyim, bazı şeylere de ana muhalefetin yok dediği için yaklaşmıyorlar. Bu özellikle OHAL için çok önemlidir. Bunların beraber yapılması ve beraber karar alınması önemli. Hükümetimiz buna olağanüstü gayret gösteriyor. Sıcaklık yukarı da başladı. Her işte bir hayır vardır. Bu milleti bütünleştiren bir hareket oldu. Bütün herkes birbirine sarıldı ve kucaklaştı. Türkiye'de bir ayrışmaya gidiliyordu. Yani bunlara engel olundu. 1980'li yıllarda Türkiye yine bir ayrımlaşmaya gitmişti ama bu çok kanlı olmuştu. Bu sefer çok şükür ki kısa bir süre içerisinde bu işi çözümlenmiş oldu." diye konuştu.

Tüm milletin devlete ve demokrasiye sahip çıktığını belirten Başkan Özden, sözlerini şöyle tamamladı:

"Buna millet sahip çıktı. Topyekun Türkiye sahip çıktı. Diyarbakır'da sahip çıktı, Şırnak'ta sahip çıktı. Türkiye'mizin bir bütün olduğunu ve parçalanamaz olduğunu herkese göstermiş olduk. 15 Temmuz bize bu farklılıklarımızın bizim için bir zenginlik olduğunu, bizim için bir güzellik olduğunu gösterdi. Hep beraber Türkiye'yi ileri ülkelerinin üzerine çıkaracağız diye düşünüyorum. İnşallah bizlere sizleri ziyaret edip, arkadaşlarımızla görüşeceğiz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber