Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 01 Mayıs 2016 - 15:46 Yorum: 0

CHP İl Örgütü, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı Kutladı

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, dünyanın dört bir yanında olduğu gibi Malatya’da da kutlandı.
Cu..

CHP İl Örgütü, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı Kutladı

MALATYA (İHA) 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, dünyanın dört bir yanında olduğu gibi Malatya’da da kutlandı.
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya İl Örgütü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla il binası önünde toplanarak 1 Mayıs’ı kutladı. 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla düzenlenen kutlama programına, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Kadın ve Gençlik Kolları yönetim kurulu üyeleri, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Eğitim-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kara, Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları, Dev Yapı-İş, Belediye-İş Sendika başkanları, Ali Kapısı, Avarlılar, Balan, Doğanşehir Oba Köyleri, Tecirliler, Haçovalılar, Seyituşaklılar, Hekimhan Pir-Sultan, Eymirliler, Basaklılar, Güzelyurtlular, Şeyh Hasanlılar, Sazlılar gibi derneklerin başkanları ve partililer katıldı.
Toplanan kalabalık grup adına bir basın açıklaması düzenleyen CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 1 Mayıs’ın önemine dikkat çekti. Kiraz, "Bugün 1 Mayıs, işçinin, emekçinin ve çalışanın, köylünün, esnafın, ev hanımının, ezilenin, dışlananın, sömürülenin bayramı. Tüm bu kesimlerin 1 Mayıs Bayramı’nı yürekten kutluyorum. Herkes bilsin ki Cumhuriyet Halk Partisi ezilenlerin, dışlananların, yok sayılanların yoldaşıdır, yol arkadaşıdır” diye konuştu. Emeğin en yüce değer olduğunu ifade eden Kiraz, “Emek kutsaldır, emek çatlayan el, kırılan tırnak, eve yorgun argın gelen baba, ev işlerinden beli bükülen annedir. Onun için emeğe ve alın terine sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.
1 Mayıs’ın aynı zamanda dayanışma ve mücadele günü olduğunu söyleyen Kiraz, “Bugüne kadar bu mücadele uğruna canlarını ve özgürlüğünü feda edenleri selamlıyoruz. 1 Mayıs bu ülkede aynı zamanda demokrasi ve özgürlük mücadelesidir, en büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ü de bu vesile ile bir kez daha saygıyla ve rahmetle selamlıyoruz. Bugün ülkemiz kan, gözyaşı ve teröre teslim olmuş durumda. Biz bu ülkeye toplumsal barışı getireceğiz ve hep birlikte barış içinde yaşayacağımız büyük bir ülke kuracağız. Bugün hep birlikte bu baskılara direnmeliyiz ve karşı durmalıyız. Asgari ücret bugün bin 300 lira olduysa bu Cumhuriyet Halk Partisi sayesindedir. Bu gün Meclis’te, her ne kadar hükümet farklı bir boyut yüklemeye çalışsa da, taşeron sistemi tartışılıyorsa bu da CHP sayesindedir. Bugün taşeronluk sistemi sözleşmeli işçi statüsüne çevrilmeye çalışılıyor. Biz hep birlikte bunun da karşısında duracağız” diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından kalabalık grup sloganlar eşliğinde Yüzüncü Yıl Meydanı’ndaki 1 Mayıs kutlamalarına katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber