Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 30 Haziran 2016 - 18:23 Yorum: 0

CHP İstanbul Milletvekili Erdem:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Eren Erdem, "Parlamento'da bir terör komisyonu kurulsaydı, biz birkaç ay içerisinde Türkiye'deki bütün...

CHP İstanbul Milletvekili Erdem:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Eren Erdem, "Parlamento'da bir terör komisyonu kurulsaydı, biz birkaç ay içerisinde Türkiye'deki bütün IŞİD hücrelerini dümdüz ederdik. Bütün IŞİD hücrelerinin adreslerini biliyoruz" dedi.

CHP'li Erdem, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Erdem, Tayyar'ın kendisine yönelik olarak DAEŞ ve hükümet bağlantısını ispat etmesini istediğini belirterek, "Kürsüye çıktım ve somut belgelerle yüzlerce belgelerle bir hücrenin hükümet ilişkisini ortaya koydum. Türkiye'de sosyal medya dahil konuşuluyor. Dün gece İ.B. diye bahsettiğimi İlhami Balı adındaki teröristi havaalanı saldırısının talimatını verdiği ortaya çıktı. İ.B adlı şahsın takip edildiğini, örgütlendiğini, hücre kurduğunu, çok müspet, somut belgelerle ortaya koydum, tek bir itiraz dahi göremedim. İlhami Balı'nın havaalanı saldırısının talimatını verdiği ortaya çıktı. Alman Bild Gazetesi bu konuda haber yaptı. Bu komisyonu niye reddettiniz? Parlamento'da bir terör komisyonu kurulsaydı, biz birkaç ay içerisinde Türkiye'deki bütün IŞİD hücrelerini dümdüz ederdik. Bütün IŞİD hücrelerinin adreslerini biliyoruz" dedi.

İslam Dünyası dergisi sorumlu yazı işleri ve tercümanlarının tek bir soruşturma geçirmediklerini söyleyen Erdem, "Derginin Ankara temsilciliği var. Posta çekleri numaraları, banka hesapları var. Emniyet bunlar üzerinden örgütlendiğini söylüyor. Bunlar niye dergi çıkarmaya devam ediyor? Bu dergi "cihatçıların" örgütlenmesini sağlayan bir dergi. Operasyon yok" ifadelerini kullandı.

IŞİD'in kendisini tehdit edip etmediğine yönelik soruya ise Erdem, "Yüzlerce sosyal platformdan tehdit, sanki kötü bir şey yapmışız gibi küfür yedik. Ölüm tehditleri alıyoruz. Uzun bir süredir devletin koruması altında yaşıyorum. Koruma kararları çerçevesinde tedbirler alıyorum" diye karşılık verdi.

Valiliğin bölgedeki milletvekillerini çağırarak koruma tahsis ettiğini açıkladığını ifade eden Erdem, Kilis'te yakalanan teröristlerin üstlerinde suikast planlarının ortaya çıktığını söyleyerek, "İsim isim tespit yapılmış. Hatay ve Kilis dışında illerin bazı milletvekillerine suikast planına dönük veriler var. Bu bölgedeki süreci Türkiye'ye taşıma dönük tutum içinde provokatif suikast planları var. Valilik kararıyla milletvekillerine dönük koruma tahsisleri yapıldığı yönünde bilgi var" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber