Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:25 Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlar...08:15 Savcı Özbek’ten lise öğrencilerine başarı tavsiyeleri08:12 Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “MAHZEN-32” operasyonlarında elebaşılığını...08:10 Yurtlar arası futbol turnuvası Denizli’de başlıyım07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı
Yerel 02 Nisan 2015 - 17:53 Yorum: 0

CHP İzmir İl Başkanı Serter:

"Ön seçimde her üyemiz kendi iradesiyle, kendisine yakın gördüğü, çalışmalarından memnun olduğu isimlere oylarını verdiler. Kamuoyunda kadınların listelerde az aldığına dair yorumlara elbette ki katılıyorum ve bu duruma ben de üzülüyorum. Ama bu tarz seçi

CHP İzmir İl Başkanı Serter:

İZMİR (AA) - CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, 29 Mart'taki ön seçimde daha çok kadın aday görmeyi arzuladığını, bunun için çok çalıştıklarını belirterek, ön seçimde her üyenin kendi iradesiyle, kendisine yakın gördüğü isimlere oyunu verdiğini söyledi.

Serter, 29 Mart'taki ön seçime ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, CHP olarak kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığı her zaman hayata geçirdiklerini ifade etti. 

Milletvekili aday listelerinde daha çok kadın aday görmeyi çok arzuladığını savunan Serter, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ön seçimde her üyemiz kendi iradesiyle, kendisine yakın gördüğü, çalışmalarından memnun olduğu isimlere oylarını verdiler. Yani bu tür seçimlerde maalesef pozitif ayrımcılık yapmak isteseniz bile böyle bir çalışma yapamıyorsunuz. Çünkü bu durum demokratik seçimlere gölge düşürmüş olur. Kamuoyunda kadınların listelerde az aldığına dair yorumlara elbette ki katılıyorum ve bu duruma ben de üzülüyorum. Ama bu tarz seçimlerde bu sayının artırılması maalesef ki bizim elimizde değil. Ama tabi ki genel anlamda bir değerlendirme yapılıp, kadının önemi, bu listelerde olmasının gerekliliği bundan sonrası için üyelerimize anlatılıp, kadın odaklı bir örgüt çalışması yapılabilir. Bu durumu genel merkezimizin irdeleyeceğine eminim. Aksi takdirde, kadınlarımız yoksa hep bir eksiğiz demektir."

Daha çok kadın milletvekili için çok çalıştıklarına ve çağrı yaptıklarına dikkati çeken Serter, ancak özgür iradeye müdahalenin söz konusu olamayacağını kaydetti. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber