Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 23 Kasım 2014 - 16:58 Yorum: 0

CHP Kadın Kolları Birlik ve Dayanışma Toplantısı

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan: "Kadın kimliğimizi korurken, cumhuriyet kazanımlarıyla elde ettiğimiz hakları korumak kadar aslında onu bizden almaya çalışan zihniyete karşı da mücadele vermek zorundayız"

CHP Kadın Kolları Birlik ve Dayanışma Toplantısı

BİLECİK (AA) - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, "Kadın kimliğimizi korurken, cumhuriyet kazanımlarıyla elde ettiğimiz hakları korumak kadar aslında onu bizden almaya çalışan zihniyete karşı da mücadele vermek zorundayız" dedi.

Dokuzscan, partisinin kentteki bir düğün salonunda düzenlenen Birlik ve Dayanışma Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Bilecik'te kendilerinin iktidar olmaları gerektiğini ve Bilecik'ten gelecek gücün Türkiye'yi etkileyeceğini söyledi.

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini savunan Dokuzcan, şöyle konuştu:

"Bizler kadın kimliğimizi korurken, cumhuriyet kazanımlarıyla elde ettiğimiz hakları korumak kadar aslında onu bizden almaya çalışan zihniyete karşı da mücadele vermek zorundayız. Analarımızın, bacılarımızın, kız kardeşlerimizin ve bugün Türkiye'de çok zor şartlarda yaşayan insani şartlar dışında ekmeğini kazanmaya çalışan kadın ve erkek emekçilerin yanında olmak zorundayız. Türkiye'nin her yerinde kadınlar aynı şartlarda mücadele veriyor."

Son bir yıl da Türkiye'de olanlara bakıldığında herkes açısından koşulların gittikçe zorlaştığını savunan Dokuzcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün bu coğrafyada bir odanın içerisinde ısınmaya çalışmak için kırılan veya camını macunla kaplayan, ekmek parası için 10-15 kişinin sığabileceği bir kamyonete 30-40 kişi binip haytalarını kaybeden, aylık bin liranın ötesinde bir parça para kazanmak için yerin binlerce altında hayatını kaybedenler için, 'Oğlum yüzme de bilmezdi' diyen anneyi hatırlamanızı istiyorum. Elinizi yüreğinize koyduğunuzda, yanında ki arkadaşınızla o birlik ve bütünlüğü yakaladığınızda bizim aslında çok doğal bir davranış biçimi olan 'Komşun açken tok yatmayacaksın, sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek' anlayışıyla herkese kucak açacağız, el uzatacağız. Bunun gücünü sizin yüreğinizde, aklınızdan ve vicdanınızdan geldiğini asla unutmayın."

Dokuzcan, Türkiye genelinde kadınlar yaşasın diye "Yaşasın kadınlar" adı altında kampanya başlattıklarını sözlerine ekledi.

Daha sonra basına kapalı devam etkinliğe, CHP İl Başkanı Çağatay Karaahmet ve PM üyeleri Didem Gültekin ve Yasemin Öney Cankurtaran ile kadın kolları üyeleri katıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber