Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Kasım 2014 - 16:58 Yorum: 0

CHP Konya Milletvekili Kart:

"Mevlana törenleri oradan oraya transfer edilemez, şehirden şehre aktarılamaz. Şeb-i Arus dediğimiz o vuslat, hakka kavuşma, yılda bir kez Mevlana'nın kabrinin olduğu yerde yapılır. Şeb-i Arus törenleri Konya ile özdeşleşmiştir"

CHP Konya Milletvekili Kart:

KONYA (AA) - CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, "Mevlana törenleri oradan oraya transfer edilemez, şehirden şehre aktarılamaz. Şeb-i Arus dediğimiz o vuslat, hakka kavuşma, yılda bir kez Mevlana'nın kabrinin olduğu yerde yapılır. Şeb-i Arus törenleri Konya ile özdeşleşmiştir" dedi.

Kart, CHP Konya İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Konya'ya yapılacak Numune Hastanesinde inşaat faaliyetleri açısından ciddi anlamda çalışma olmadığını belirtti.

Kısa sürede bitirileceği söylenen hastanenin, 2017-2018'den önce hizmete girmesinin mümkün olmayacağını savunan Kart, bunun yanında Konya'ya yapılacak şehir hastanesi hakkında da görüşlerini bildirdi.

Konya'da şehir hastanesinin yapılacağı çok yer olmasına rağmen, hastanenin birinci sınıf tarım arazisi olan Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü'ne yapılacağının söylendiğini aktaran Kart, "Bu enstitüde dünya çapında bilimsel araştırmalar yapılıyor. Birçok bitki türü yetiştiriliyor. Hastanenin bu alana yapılması gerçekten kabul edilemez bir durum" diye konuştu.

- Şeb-i Arus törenleri

Kart, Konya'da 7-17 Aralık tarihlerinde düzenlenen Şeb-i Arus törenlerinin Konya için öneminin büyük olduğunu ifade etti.

Konya'nın bir yönüyle Mevlana'nın eserlerinin vücut bulduğu bir kent olduğunu dile getiren Kart, Konya'nın bu anlamda Mevlana'nın şahsında adeta bir dünya şehri olduğunu vurguladı.

Konya'da 1950'li yıllardan bu yana Mevlana törenlerinin yapıldığına işaret eden Kart, şunları kaydetti:

"Mevlana törenleri oradan oraya transfer edilemez, şehirden şehre aktarılamaz. Şeb-i Arus dediğimiz o vuslat, hakka kavuşma, yılda bir kez Mevlana'nın kabrinin olduğu yerde yapılır. Şeb-i Arus törenleri Konya ile özdeşleşmiştir. 17 Aralık tarihinde ve Şeb-i Arus törenlei adıyla başka tarihlerde başka illerde yapılamaz. Yapıldığı  zaman Mevlana değerlerinin içini boşaltmış oluruz. Mevlana ve Konya'ya ihanet etmiş oluruz. Mevlana değerlerini ticarileştirmiş oluruz. Buna hakkımız yok. 2012 yılından bu yana maalesef İstanbul başta olmak üzere Antalya'da Şeb-i Arus adıyla törenler yapılıyor. Şebi Arus istismar edilerek, adı kullanılarak kamu gücüyle yapılıyor. Bu hiçbir şekilde kabul edilemez."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber