Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 10 Aralık 2016 - 15:58 Yorum: 0

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “Özgürlük kapılarını açmazsam CHP’li olamam, demokrat olamam”

İzmir'de Sosyal Yaşam Kampüsü'nün açılışını gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Adana'daki mitingde...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “Özgürlük kapılarını açmazsam CHP’li olamam, demokrat olamam”

İzmir'de Sosyal Yaşam Kampüsü'nün açılışını gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Adana'daki mitingde bazı gazetecilerimizin ismini andım. Eğer demokrasiyi savunuyorsam, insan haklarını savunuyorsam benim gibi düşünmeyen insana özgürlük kapılarını açmak zorundayım. Açmazsam ben CHP'li olamam, demokrat olamam. Kim olursa olsun benim gibi düşünemeyen bir insan düşüncelerini açıklayamıyorsa ben o ülkede hangi gerekçeyle yaşayacağım" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca'da hayata geçirdiği Sosyal Yaşam Kampüsü'nün açılış törenine CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve milletvekilleri ile birlikte katılan katılan CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta Adana mitinginde bazı tutuklu gazetecilerin isimlerini anmasına yönelik yapılan eleştirilere cevap verdi. İzmir'e gelmeden önce İstanbul'da saldırıya uğrayan yeniçağ Gazetesini ziyaret ettiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Demokrasiyi, medya özgürlüğünü, insan haklarını savunan bir kişi olarak gazeteyi ziyaret ettim. Gazetecilerin arkasında olduğumuzu söyledik. Eğer bu ülkede biz demokrasimizi büyütmez, geliştirmezsek, insanların düşüncelerini özgürce açıklayabildiği bir Türkiye inşa etmezsek sokaklarda rahat gezemeyiz. Birbirimizi kucaklamanın yolu demokrasiden geçiyor. Düşüncelerimiz, kimliklerimiz, inançlarımız farklı olabilir ama bizim Türkiyemiz, bayrağımız, Mustafa Kemalimiz, kadın erkek eşitliğimiz, demokratik parlamenter düşüncemiz var. Bunlar insan haklarından geçiyor" dedi.

"Sokaktaki kadına kim hangi gerekçeyle tekme atabilir?"

"Bir ülkede 146 gazeteci hapisteyse o ülkede demokrasi ve insan haklarından söz edemezsiniz" diyen Kılıçdaroğlu, "Düşüncesini açıkladı diye bilim insanları hapse atılıyorsa, 15 günlük çocuğu annesinden ayırırsanız, kadını ve erkeği ayırır, kadını ikinci sınıf yurttaş yaparsanız o ülkede demokrasi ve insan haklarından söz edemezsiniz. Biz herkesin düşüncesini özgürce söyleyeceği Türkiye için çaba harcıyoruz. Kimsenin ötekileştirilmediği, ortak aklın oluşturduğu bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz. Bugün Türkiye'de kimsenin güvencesi yok. Sokaktaki kadına kim hangi gerekçeyle tekme atabilir? Bu neyin anlayışıdır? Bunu besleyen siyasi anlayıştır. İnsanları birbirine düşman eden siyasi anlayışı destekleyen kimlerdir?" ifadelerini kullandı.

"O ülkede hangi gerekçeyle yaşayacağım"

Açıklamalarına tutuklu gazetecileri üzerinden devam eden CHP Lideri, "Bir ülkede gazeteciler hapisteyse o gazetenin bütün okuyucuları hapistedir. Düşüncelerimizi yansıtmasa bile herkesin düşüncesini özgürce ifade edebildiği bir Türkiye isteriz. Adana'daki mitingde bazı gazetecilerimizin ismini andım. Eğer demokrasiyi savunuyorsam, insan haklarını savunuyorsam benim gibi düşünmeyen insana özgürlük kapılarını açmak zorundayım. Açmazsam ben CHP'li olamam, demokrat olamam. Kim olursa olsun benim gibi düşünemeyen bir insan düşüncelerini açıklayamıyorsa ben o ülkede hangi gerekçeyle yaşayacağım? Dünyada düşünen bir tek yaratık insandır. Bunun farkında olmayıp kısır eleştiriler yöneltenleri biz ayıplarız. Bu boynumuzun borcudur. Bunu yaptığımız zaman asıl düşünsel katkıyı vermiş oluruz" dedi.

"Türkiye bu günleri hak etmiyor"

"Adaletin olduğu bir ülkede demokrasi, insan hakları vardır" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Adaleti nerede arayacağız? Adaletin yolu yargıdan geçer. Yargı eğer bağımsız olursa, siyasi otoritenin emrinde olmazsa başımızın üstünde yeri var. Ama yargı siyasetin emrine girerse o zaman toplumu dizayn etmenin aracı olur ve Türkiye kaybeder. Türkiye bugün tüm dünyada imajını kaybetmiş durumdadır. "Turist gelmiyor, döviz gelmiyor" diyorlar. Şu soruyu kendilerine sormuyorlar: "15 yılda Türkiye ne hale geldi? İmajı ne hale geldi? 146 gazeteci niye tutuklu?" Cemaatin okuluna çocuğunu gönderdi diye devlet memurunu atıyorsun. O kuruma izin veren siyasetçiye bir şey yapmıyorsun. Asıl siyasetçi sorumludur. İşin kilit noktasıyla uğraşmak zorundasın. Yargıtay'a militan atayanlar kimlerdi? "Bizi kandırdılar" diyorlar. Hiç kimse sizi kandırmadı. Siz karşı darbe için adım adım ortam hazırladınız. Biz bunların hepsini biliyoruz.

Üzerimizde baskılar var. Önümüzdeki dönemde göreceksiniz CHP üzerinde çok daha ağır baskılar kuracaklar. Ama biz bu ülkenin çıkarı için her bedeli ödemeye hazırız. Her hesabı da soracağız. Her önüne gelenin kandırdığı bir siyasal iktidarın o ülkeye bir faydası olabilir mi? Yarın başka birinin kandırmayacağının garantisi olabilir mi? Türkiye yaşadığı bu günleri hak etmiyor" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise yaptığı konuşmada hayata geçirilen projeleri anlattı. Kocaoğlu,"İnsanların yaşamını kolaylaştırmak için mücadele ediyoruz. Kimsesizlere kucak açıyoruz. Evinde problem yaşayan kadınlarımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz. Evsizlere evimizi açıyoruz. Yaşlılarımızın hoşça vakit geçirmesi için yaşama merkezleri kuruyoruz. Yaşlılarla üniversite öğrencilerini buluşturuyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber