Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
09:01 Gaziantep’te kaçakçılık operasyonu: 4 gözaltı09:00 İnşaat sahasından elektrik kablosu çalan şahıs suçüstü yakalandı08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”
Sami Er
Siyaset 06 Temmuz 2018 - 14:23 Yorum: 0

CHP Mersin İl Başkanlığı kurultay istemiyor

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, 5 ay önce toplanan kurultayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu genel başkan olarak belirlediğini hatırlatarak, "Bu iradenin bugün...

CHP Mersin İl Başkanlığı kurultay istemiyor

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, 5 ay önce toplanan kurultayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu genel başkan olarak belirlediğini hatırlatarak, "Bu iradenin bugün artık tartışılır hale geldiğini ileri sürebilmek için çok ciddi, geçerli nedenler bulunmalıdır. Seçim sonuçlarına dair sübjektif değerlendirmeler, genel başkanlık beklentileri hiç kimseye kurultayımızın 5 ay önce ortaya koyduğu iradeyi sorgulama hakkı vermez" dedi.

Aktay, partisindeki olağanüstü kurultay çağrılarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, CHP'de örgütün iradesinin, bütün iradelerin üstünde ve değerli olduğunu söyledi. Örgüt iradesinin, mahallelerden başlayarak aşama aşama ortaya çıktığını ve nihai olarak kurultayda vücut bulduğunu belirten Aktay, "Kurultay iradesini sürekli tartışılır halde tutmak, onu değersizleştirmek, demokrasiyle bağdaşmadığı gibi parti adabına da uygun değildir. CHP kurultayı 5 ay önce bir karar vermiş ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu genel başkan olarak belirlemiştir. Bu iradenin bugün artık tartışılır hale geldiğini ileri sürebilmek için çok ciddi, geçerli nedenler bulunmalıdır. Seçim sonuçlarına dair sübjektif değerlendirmeler, genel başkanlık beklentileri hiç kimseye, kurultayımızın 5 ay önce ortaya koyduğu iradeyi sorgulama hakkı vermez" diye konuştu.

Partisinin 24 Haziran seçimlerinde başarılı ve başarısız olduğu yönlerinin elbette olduğunu dile getiren Aktay, "24 Haziran'daki yanlışlarımızı, eksiklerimizi görmek ve gerekeni yapmak mecburiyetindeyiz. Ancak bunun yolu, başarı ve başarısızlığı tek tek kişilere atfetmek, parti içinden suçlular bulup çıkarmak ya da kurtarıcı kahramanlar ilan etmek olamaz. Siyaseti kişiler değil, ilkeler ekseninde düşünmeye alışmak zorundayız. Başka türlü kendimizi yenileyemeyiz, geliştiremeyiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin CHP için çok önemli bir değer olduğunu kaydeden Aktay, şöyle devam etti:

"20 Haziran günü, Mersin'in Muharrem İnce'yi nasıl büyük bir sevgiyle bağrına bastığını bütün Türkiye gördü. O tarihi günün gerçekleşmesinde, o muazzam kitlenin bir araya gelmesinde parti örgütü çok önemli bir rol üstlenmişti. Bu örgütü bugün "Kılıçdaroğlu mu, İnce mi?" gibi kısır bir tartışmanın içinde taraf olmaya yöneltmenin partimize de ülkemize de hiçbir yararı yoktur. Parti içi demokrasinin olağan süreçleri içerisinde, günü geldiğinde bir genel başkanlık yarışı elbette gerçekleşecektir. Ancak son genel başkanlık yarışının üstünden 6 ay bile geçmemişken, önümüzde çok önemli bir yerel seçimler varken, partimizin gündemi bu olamaz, olmamalı."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber