Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Ağustos 2016 - 14:48 Yorum: 0

CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Derince Limanı'na yapılması planlanan dolgu çalışmaları hakkında partisinin ilçe...

CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Derince Limanı'na yapılması planlanan dolgu çalışmaları hakkında partisinin ilçe başkanlığında toplantı düzenledi.

Derince Limanı'nın 39 yıllığına kiralanmasının ardından işletme hakkını alan firma tarafından limanda başlatılan genişletme çalışmaları hakkında CHP Derince İlçe Teşkilatı'nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İlçe Başkanı Nihat Değer, Parti Avukatı Tamer Ejderoğlu, ilçe yöneticileri ve partililer katıldı. Toplantıda limanda yapılan dolgu çalışmalarının durdurma kararına rağmen ilerlemesini eleştiren Milletvekili Hürriyet, yetkililerin duruma el atmaları gerektiğini söyledi.

Projenin eksiklerinden bahseden CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, "Buradan tüm halkımıza proje ile ilgili direniş çağrısı yapmamız gerekiyor. Çünkü bu Derince, Kocaeli halkının geleceğini ve hepimizin çocuğunun geleceğini ilgilendiriyor. Eğer mavi bayraklı Körfez'den bahsetmek istiyorlarsa yetkililerin bu projeye "dur" demeleri gerekiyor. Şu haliyle birlikte Derince'de en az 10 bin TIR girişi varken bu projenin gerçekleşmesi halinde 300 bin küsur giriş-çıkıştan bahseder hale geleceğiz. Üstelik Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde gerçekleşecek projeden bahsediyoruz" dedi.

Çalışmalar hakkında sık sık vatandaşlardan şikayet aldığını belirten Milletvekili Hürriyet, "Durdurma kararına rağmen çalışmaların olduğunu vatandaşlarımız bize bildirdi. Ben de hem soru önergesi olarak hem de telefonlar bakanlığa bildirdim. Bakanlıktan bize inceleneceği bildirildi. Ancak araya maalesef darbe teşebbüsü girince inceleme yapılmadığını düşünüyoruz. İnşallah bir an önce gerekli incelemeler yapılır ve kanunsuz dolgunun durması sağlanır. Eğer bu ilin yöneticileri çocuklarının geleceğini düşünüyorsa bu projeye "dur" demeliler" diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak partililerle görüş alış verişi şeklinde devam ederek sona erdi.

CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet:

CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet:

CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet:

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber