Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Eylül 2016 - 13:44 Yorum: 0

CHP Milletvekili Hürriyet, Bakan Işık’a gazileri sordu

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, PKK ile mücadelede yaralanmasına rağmen gazi sayılmayanların da en az FETÖ gazileri kadar gazilik onurunu...

CHP Milletvekili Hürriyet, Bakan Işık’a gazileri sordu

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, PKK ile mücadelede yaralanmasına rağmen gazi sayılmayanların da en az FETÖ gazileri kadar gazilik onurunu hak ettiklerini söyledi.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, PKK terör örgütü ile mücadele sırasında yaralanmalarına rağmen gazi sayılmayanların durumlarını meclise taşıdı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a yazılı olarak cevaplanmasını istediği soru önergesi sunan Milletvekili Hürriyet şunları kaydetti; "15 Temmuz akşamı Fethullah Gülen Terör Örgütü (FETÖ) mensubu olan asker kıyafetli teröristlerce düzenlenen hain saldırı sırasında canı pahasına ülkesini, demokrasiyi savunan şehit ve gazilerimizin anısını yaşatmak için ne gerekirse yapılmaktadır. 15 Temmuz gazilerine yüz binlerce liralık yardım yapılacak ve gazilik unvanının da şerefini taşıyacaklar" dedi.

Açıklamasına devam eden CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, "Vatani hizmetlerini yerine getirirken, çıkılan operasyonlar kapsamında ve terör örgütleriyle girilen çatışmalarda yaralanan Mehmetçiklerimiz TSK'nın ilgili yönetmeliğine uymadıkları için gazi maaşını ve hak ettikleri Gazilik unvanını alamamaktadır. Çatışmada şehit düşen arkadaşının yasını tutan, kalbinde terörist mermisiyle yaşamaya çalışan vatan evlatlarımız gazilik onurlarını alamamaktadır. 15 Temmuz gazilerini unutmayan devletimiz ne yazık ki, PKK terör örgütü ile savaşta yaralanan askerlerimizi unutmuştur. Oysa PKK terör örgütü ile çatışarak yaralanan vatan evlatlarımız, 15 Temmuz Kalkışması sonucu yaralanarak gazilik hakkı elde eden vatandaşlarımız kadar gazilik hakkını hak etmektedir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber