Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mayıs 2016 - 18:08 Yorum: 0

CHP Milletvekili Öz Köylülerin Çiftçiler Gününü Kutladı

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Çan ilçesine bağlı Uzunalan ve Kumarlar köylerinde düzenlenen geleneksel çiftçi hayırlarına katılarak köylülerin...

CHP Milletvekili Öz Köylülerin Çiftçiler Gününü Kutladı

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Çan ilçesine bağlı Uzunalan ve Kumarlar köylerinde düzenlenen geleneksel çiftçi hayırlarına katılarak köylülerin çiftçiler gününü kutladı.

CHP Çan ilçe Başkanı Ümran Aydın ve ilçe yönetimi ile köy ziyaretlerini sürdüren CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, "Sürdürülebilir ve rekabet gücü yüksek bir tarım sektörünün oluşturulması, ülke kaynaklarının yabancı ülkelerden yapılan tarımsal ürün ithalatlarıyla çarçur edilmemesi için ülkemizin tarım sektörünün merkezi yönetim bütçesinden daha fazla desteklenmesi gerekmektedir. Üzülerek ifade etmeliyim ki, ülkemizde son 14 yıldır AKP hükümetleri bu gerçeklerden uzak bir tarım politikası izleyerek, çiftçilerimizi adeta tarlasına gidemez traktörüne binemez hale getirmiştir. Bugüne kadar üretmekten başka bir gayesi olmayan Türk çiftçisi uluslararası piyasada rekabet edemez hale getirilmiş sahipsiz bırakılmıştır. Dünyanın en pahalı girdilerini kullanmak zorunda kalan çiftçimiz, ürettiği ürününü maliyetinin altında satmak zorunda kalarak zarar etmektedir. Ülkemiz çiftçisi artan maliyetler altında ezilmektedir. Önlem alınmaz ise, tarımsal üretim potansiyeli muazzam olan ülkemizde, çiftçilerimiz üretim sürecinin dışında kalmaya başlayacaktır. İvedilikle yapısal önlemler alınarak, sürdürülebilir tarımsal üretimin önündeki engeller kaldırılmalıdır. Hükümet, tarımsal sulamada kullanılan elektrik enerjisinden tutunda akaryakıt, gübre ve tohum fiyatlarına kadar temel maliyet unsurlarını katlanılabilir makul seviyelere çekmek için önlem almalıdır" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber