Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 19 Ekim 2017 - 12:09 Yorum: 0

CHP milletvekilleri Şırnak’taki maden ocağını inceledi

Şırnak'ta 7 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin de yaralandığı maden ocağında incelemelerde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu,...

CHP milletvekilleri Şırnak’taki maden ocağını inceledi

Şırnak'ta 7 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin de yaralandığı maden ocağında incelemelerde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ocakların modernize edilmesi gerektiğini ifade etti.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, meydana gelen göçükte 7 işçinin hayatını kaybettiği, 1 işçinin de yaralandığı Şırnak'taki maden ocağında incelemelerde bulundu. Dün kente gelen Tanrıkulu ve Hürriyet, ailelere de başsağlığı ziyaretinde bulunduktan sonra bugün basın toplantısı düzenledi. Yatırımcıların Şırnak'a gelmediğini anlatan Tanrıkulu, "Şırnak'ta 10 kişinin çalıştığı bir imalathane yok. Bir sürü teşvik verildi bölgeye bugüne kadar ama bir yatırımcı gelmedi. Bu nedenle Şırnak kömüre mahkum durumda. 25 bin hektarlık bir alan var. Cudi'nin Şırnak'a bakan yüzü olduğu gibi kömür. 2013'ten beri kapatılan ocaklar vardı. Şimdi yeni bir ihale yapıldı. O ihale ile yeni bir firmaya verildiği ifade ediliyor. Bu konuda net bilgi alamadık henüz. Ancak şu var ki kazanın meydana geldiği alanda henüz bir izin olmadan çalışma yapılmış. 2 yurttaşımızın sigortası yok. Sigortasız çalışmışlar. Tam olarak ocakta çalışıp çalışmadıkları da belli değil. Bütün bunları inceleyeceğiz, araştırmaya devam edeceğiz" dedi.

Ocakların ilkel koşullarda olduğuna dikkat çeken Tanrıkulu, "Bu ocakların gerçek anlamda modernize edilmesi lazım. Çünkü orada bir servet yatıyor ve bu kömüründe pazarı var. Hemen yanı başımızda Silopi'de termik santral var. Ve alıcısı var bu kömürün. Hanelerde kullanılan kömür aynı zamanda. Hızla modernize edilmesi lazım. Ranttan çıkarılması lazım. Belli kişilere rant sağlayan bir alan değil, bu üretimin Şırnak'ın kalkınmasına huzuruna aktarılması lazım. Bu rantın Şırnak'ta paylaşılması lazım. Şırnak'a yatırım olarak dönmesi lazım" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber