Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 16 Mart 2015 - 09:48 Yorum: 0

CHP Ordu Milletvekili Yıldız, Iraklı, Afganistanlı ve Mısırlı mültecilerle basın toplantısı düzenledi

ORDU (AA) - CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ordu Milletvekili İdris Yıldız, mülteciler arasında ayrım yapılmadan hepsinin eşit haklara sahip olması gerektiğini söyledi.Yıldız, Ordu'da yaşayan...

CHP Ordu Milletvekili Yıldız, Iraklı, Afganistanlı ve Mısırlı mültecilerle basın toplantısı düzenledi

ORDU (AA) - CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ordu Milletvekili İdris Yıldız, mülteciler arasında ayrım yapılmadan hepsinin eşit haklara sahip olması gerektiğini söyledi.

Yıldız, Ordu'da yaşayan Iraklı, Afganistanlı ve Mısırlı mültecilerle birlikte basın toplantısı düzenledi.

19 Eylül Gazeteciler Derneği'nde düzenlenen toplantıya mültecilerle birlikte gelen Yıldız, mültecilerin yaşadığı zorlukları ve sıkıntıları anlattı.

Yıldız, mazluma yardım etmenin Türkiye Cumhuriyeti’nin kökeninde var olduğunu belirterek, tüm Müslüman mültecilere eşit davranılması gerektiğini kaydetti. 

Suriye’den ve Irak’tan gelen göçmenlere farklı müdahalelerin yapıldığını dile getiren Yıldız, Ordu'da yaklaşık 400 mültecinin yaşadığını söyledi.

Mültecilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:

"Türkiye’de son dönemde yaşadığımız süreci hepimiz biliyoruz. Irak’ta, Suriye’de olanları takip etmememiz mümkün değil. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin de bu konudaki tavrını hepimizin bilmesi lazım. Mecliste defalarca bu konu ile ilgili ifadelerde bulundum. Eğer biz mültecilere yardım yapmak istiyorsak, hepsine eşit davranmalıyız. Bizim anlayışımızda mazlumu mazlumdan ayırmak yoktur. Ordu’da 400’ün üzerinde mülteci bulunuyor. Bu mültecilerin koşulları ve şartları Suriyeli mülteciler gibi değil. Türkiye Cumhuriyeti Suriye’ye müdahale etme gereksinimi duyduğundan, oranın karışıklığına müdahil olduğundan Suriye’den gelen göçmenlere farklı, Irak’tan gelen göçmenlere farklı müdahale yapıyor."

Ordu’daki Iraklı göçmenlerin kendisini ziyaret ederek, sorunlarını dile getirdiğini ve yardım istediklerini söyleyen Yıldız, şöyle devam etti:

"Iraklı mülteciler Birleşmiş Milletler vasıtasıyla Ordu’ya gönderilmiş. Iraklı mültecilerin özel sorunları ve ayrıcalıkları var. Çünkü bu insanlar bizim Türkmen kardeşlerimiz. Devletin Suriyeli mültecilere çalışma izni vermesine rağmen, Iraklı mültecilerin çalışma izni için 6 ay oturmaları gerekiyor. 6 aydan sonra başvuruda bulunuyorlar ve ne zaman sıra gelirse o zaman çalışabiliyorlar. Bu insanlar Ordu’ya gelmiş, Devlet onları bir tarafa yerleştirmiş. Yaklaşık 200 - 300 lira arasında kira yardımı yapıyor ama artık paraları tükenmiş. Çalışmak istiyorlar ama çalışma izinleri olmadığı için ne yapacaklarını bilmiyorlar. İstanbul’un sokaklarında Suriyeli mültecilerin nasıl dilendiklerini, neler yaptıklarını biliyoruz. Hükümeti  bu konuda göreve davet ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Müslümanların hepsine eşit davranmalı. Müslümanlık'ta adalet önemlidir. Konuyu valilikle de görüştüm. Gereken önlem alınmalı."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber