Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 28 Ekim 2016 - 14:48 Yorum: 0

CHP Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile yaptığı açıklamada, Cumhuriyeti devrimcilerin...

CHP Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile yaptığı açıklamada, Cumhuriyeti devrimcilerin yaşatacağını ifade etti.

Parti Meclisi Üyesi Kaya yayınladığı mesajında, "1 Kasım 1922 yılında babadan oğula geçen Saltanat kaldırıldı. 29 Ekim 1923 yılında Cumhuriyet ilan edildi. Cumhuriyet emperyalizme karşı kazanılan bağımsızlık savaşının taçlandırılmış, vücuda bürünmüş halidir."dedi.

Egemenliğin millette olduğunu belirten Kaya açıklamasında, "AK Parti, bu gün yeni keşfetmiş gibi dillendirip, meydanlarda ışıklı panolara yazıyor. Ancak 2015 yılında tek başına iktidar olma şansını kaybedip, birkaç ay sonra halka yeni bir seçimi dayatan anlayışın bunu anlaması mümkün değildir.Cumhuriyet, tek adamların, başkanların, şahların, kıralların, sultanların yönettiği ya da yönetmeye çalıştığı bir düzen değildir. Halkın özgür iradesiyle kendi temsilcilerini seçtiği, seçilme hakkını kullandığı sistemin adıdır Cumhuriyet." ifadelerine yer verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber