Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 22 Ekim 2017 - 13:48 Yorum: 0

CHP Sarıçam’da Celal Güven yeniden başkan

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sarıçam 4. Olağan İlçe Kongresi'nde Celal Güven, yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

CHP Sarıçam’da Celal Güven yeniden başkan

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sarıçam 4. Olağan İlçe Kongresi'nde Celal Güven, yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

Doğrular Balo Salonu'ndaki kongrede konuşan CHP İlçe Başkanı Celal Güven, iki yıllık sürede yönetim olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. 16 Nisan referandumunda Sarıçam'dan yüzde 44 oranında Hayır çıktığını anımsatan Güven, 2019'da gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Sarıçam'ı CHP'li yapacaklarını iddia etti.

İl Başkanı Ayhan Barut ise kongrelerin parti örgütlerindeki dinamizmi artıran süreçler olduğunun altını çizerek, kongrelerde kurullara seçilecek partililere başarı diledi.

Sarıçam'ın Adana'nın gelişmeye en açık ilçesi konumunda olduğuna dikkati çeken Barut, "Referandumunda yüzde 44.31 oranında Hayır oyunun çıkması, Sarıçam'ı kazanma potansiyelimiz için önemli bir gösterge durumunda. Adana İl Örgütü olarak partimize, örgütlerimize ve kendimize güveniyoruz. Sarıçam'ı hep birlikte CHP'li yapacağız. Mahalle mahalle, sokak sokak yurttaşlarımızla buluşup, partimizin politikalarını, sosyal demokrat belediyeciliği anlatarak başaracağız" diye konuştu.

2019'da yapılacak milletvekilliği seçimlerinde Adana İl örgütü olarak hedeflerinin milletvekili sayısını en az 6-7'ye, yerel seçimlerde 3 olan ilçe belediyesi sayısını da en az 7-8'e çıkarmak olduğunu dile getiren Barut, "Büyükşehir Belediyesi'ni de CHP'li yapacağız. Gün ayrışma, kutuplaşma, kişisel hesap günü değil, birleşme, bütünleşme, çalışma ve büyüme günüdür. Çocuklarımızın yarınları, Cumhuriyetimizin geleceği, parlamenter demokrasinin yeniden tesisi, yaşanabilir bir Adana'yı inşa edebilmek için birliğe, beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Faaliyet ve hesap raporlarının ibra edilmesinin ardından blok listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Celal Güven'in ve Av. İsmail Korkmaz'ın listeleri yarıştı.

201 delegenin oy kullandığı ve 1 oyun geçersiz sayıldığı kongrede mevcut başkan Celal Güven 131 oy alarak yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Av. İsmail Korkmaz'ın listesi ise 69 oy aldı.

Güven'in yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

"Bayram Dardağan, Hasan Doğan, Dilek Durmuş, Ramazan Ercan, Veli Eres, Erdoğan Gökçü, Gülizar Kütük, Duran Mantaşoğlu, Fatma Mengeçin, Azize Öğüt, Ahmet Reisoğlu, Veli Tilki, Mehmet Uslu, Fatih Yılmaz, Göksen Yılmaz, Ziya Yiğit"

CHP Sarıçam’da Celal Güven yeniden başkan

CHP Sarıçam’da Celal Güven yeniden başkan

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber