Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 24 Mart 2015 - 15:33 Yorum: 0

CHP Trabzon İl Başkanlığındaki "işgal" eylemi sona erdi

Trabzon'da bir grup CHP'li gencin, partilerinin birinci sıra milletvekili adayının ön seçim yapılmadan kontenjana tabi tutulmasına tepki göstermek amacıyla geçen hafta başlattığı eylem sona erdi

CHP Trabzon İl Başkanlığındaki 'işgal' eylemi sona erdi

TRABZON (AA) - Trabzon'da partilerinin milletvekili adayının belirlenmesinde ilk sıra adayının ön seçim yapılmadan kontenjana tabi tutulmasına tepki göstermek amacıyla il başkanlığında "işgal" eylemi başlatan grubun protestosu sona erdi.

CHP Genel Merkezinden gönderilen, "Trabzon'daki milletvekili adaylarının tespitinde birinci sıra için ön seçim kontenjan uygulamasının kaldırılarak 29 Mart Pazar günü ön seçim yapılacağı" kararı üzerine 8 günlük eylemlerini sona erdiren gençler, parti binasını mumlarla süsledi.

İl başkanlığına üzerinde "demokrasi, adalet, kardeşlik, saygı" gibi yazılar yazan temsili demokrasi ağacı kuran gençler, basın toplantısı düzenledi.

CHP İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevinden istifa eden Mustafa Erdi Çakır, gençler adına yaptığı açıklamada, gereklilik halinde Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarının neler yapabileceğini, Trabzon'dan tüm Türkiye'ye gösterdiklerini söyledi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Trabzon'dan yükselen demokrasi ve özgürlük çığlıklarına kulak verdiğini dile getiren Çakır, "Genel Başkanımız dahi ön seçime girerek bizlerin demokrasiye olan inancını katbekat artırırken örgütün öz gücünü bir kez daha ortaya koymuştur. Bu hususta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na bir kez daha şükran ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Biz bu karardan emindik. İl başkanlığımızı günlerce önce süsledik, bugünkü demokrasi bayramını bekledik" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber